Ulei de cocos – preturi online

Zi de zi evoluam, iar odata cu noi, gusturile si pretentiile noastre. Devenim mai constienti de ceea ce avem, dar mai ales de ceea ce avem nevoie: de sanatate. Incercam astfel sa ne indepartam de produse sintetice responsabile cu cresterea numarului de imbolnaviri grave (diabet, afectiuni cardiovasculare, dermatologice, neoplasme) si sa readucem naturalul in vietile noastre sub diverse forme: plante verzi, agricultura ecologica, ceaiuri si extracte din plante ca adjuvante sau chiar inlocuitoare ale anumitor medicamente, produse dermocosmetice bogate in extracte naturale.

            Unul dintre aceste extracte este chiar uleiul din nuca de cocos, un ulei-minune, cu intrebuintare vasta in gastronomie si cosmetica, influentand astfel pozitiv sanatatea noastra.

            Se gaseste in mai multe forme calitative: organic, presat la rece, extravirgin sau virgin si fractionat, cele mai bune sortimente fiind reprezentate de:

  • uleiul de cocos bio, organic sau nerafinat- obtinut din nuci de cocos proaspete printr-un proces special de fermentare. Este un ulei supus unor controale minutioase atat in timpul productiei, cat si al transportului si comercializarii, pastrandu-si intacte proprietatile;
  • uleiul extravirgin- foarte putin procesat, obtinut prin filtrarea la rece a nucilor de cocos.

            Uleiul de cocos, intrebuintari si beneficii:

  • in bucatarie: la prepararea salatelor, cremelor, deserturilor, bauturilor fiind bogat in acizi cu rol antimicrobian, antifungic, de imbunatatire a memoriei (benefici in lupta impotriva Alzheimer-ului). Mai contine: fier (un real ajutor in anemii), polifenoli cu rol antiinflamator, antioxidant si de stimulare a sistemului imunitar, aminoacizi cu rol in dezvoltarea masei musculare.
  • in cosmetica: este un bun inlocuitor al cremelor si lotiunilor de corp, vitaminele K si E continute oferind elasticitate pielii si intarziind.aparitia ridurilor, precum si al mastilor de par favorizand cresterea cestuia.

            Ulei de cocos preturi – calitatea produselor dicteaza pretul acestora, iar existenta unei gama variate transforma uleiul de cocos in unul accesibil tuturor.