Tot ceea ce trebuie sa stii despre literele volumetrice

 • Home
 • DIVERSE
 • Tot ceea ce trebuie sa stii despre literele volumetrice

Literele volumetrice sunt din ce in ce mai prezente in strategiile de branding ale companiilor. Foarte placute din punct de vedere estetic, acestea pot iesi rapid in evidenta, mai ales daca sunt iluminate. Daca ai un business, s-ar putea sa te intereseze mai multe detalii despre aceste litere volumetrice: Ce sunt, din ce sunt realizate si care este impactul lor asupra potentialilor clienti?

Ce sunt literele volumetrice?

Sunt reprezentari 3D ale mesajelor pe care o companie vrea sa le transmita. De multe ori pot reprezenta doar numele companiei, insa alteori pot fi mesaje cu adevarat complexe.

Partea atractiva este faptul ca pot fi realizate dintr-o multime de materiale si pot fi iluminate, ceea ce inseamna ca se vad oricand: atat ziua, cat si noaptea.

Din ce sunt realizate literele volumetrice?

Exista foarte multe materiale din care pot fi realizate. De fapt, pot fi facute din absolut orice, atata vreme cat materialul face fata conditiilor la care este expus:

 • Lemn. Este un material usor de prelucrat, care poate sa fie lacuit pentru a rezista afara si ofera o eleganta aparte;

 • Plexiglas. Plexiglasul este un material din ce in ce mai folosit in publicitate. Poate sa fie de mai multe feluri si ofera o stralucire aparte mesajelor. Plexiglasul poate sa fie combinat cu elemente de aluminiu, poate sa fie vopsit sau poate sa fie colantat in asa fel incat sa ofere o diversitate cat mai mare de modele si de optiuni;

 • Polistiren extrudat. Este un material utilizat adesea in constructii, care a patruns in lumea publicitara datorita faptului ca este usor de decupat in marimea si forma dorita. Nu doar decuparea este usoara, ci si montatul, vopsitul si transportul acestor litere;

 • PVC ( policrorula de vinil). Este unul dintre materialele moderne, care a ajuns sa fie folosit pentru tamplarie, piese de mobilier, constructii de conducte plastice si publicitate. Se remarca prin rezistenta mare la factorii externi si faptul ca poate sa fie personalizat cu usurinta;

 • Inox sau tabla. Daca iti doresti litere volumetrice foarte rezistente in timp, varianta din inox sau tabla este cea mai buna. Atata vreme cat sunt tratate corect, pot rezista chiar si cateva zeci de ani.

Pe lista materialelor pot fi incluse multe altele si chiar combinatii intre ele. Atunci cand alegi materialul pentru literele volumetrice pe care le doresti, este bine sa stii inainte unde vor fi prezente, pentru cat timp vor fi prezente si care este scopul lor. In functie de asta poti alege nu doar materialul, ci si modul in care vor fi prezentate.

Cea mai buna varianta de prezentare este prin luminare, iar aici exista, de asemenea, o multime de optiuni.

Iluminarea se face prin LED-uri, deoarece sunt becuri ultra rezistente si sunt din ce in ce mai accesibile si poate sa aiba mai multe variante de a fi pusa in opera:

 • Iluminare interioara, in care LED-urile sunt introduse direct in literele volumetrice. In felul acesta, efectul vizual poate sa fie incredibil;

 • Iluminare halou. Luminile sunt montate pe spatele literelor, in asa fel incat mesajul sa fie vazut in umbra;

 • Iluminare frontala. O varianta de iluminare foarte apreciata este prin proiectarea luminii de undeva din exterior;

 • Iluminarea conturului literelor. Este, de asemenea, foarte atractiva.

Unde poti pune litere volumetrice?

Nu prea exista vreo limita. Le poti monta pe pereti, pe acoperis, pe suprafete de toate felurile, in standurile expozitionale, etc. Practic, acolo unde crezi ca pot avea un impact asupra deciziei pe care o iau potentialii clienti, acolo sunt cele mai potrivite.

Ce mai trebuie sa ai in vedere atunci cand alegi literele volumetrice?

In primul rand, trebuie sa te asiguri ca ai voie sa le folosesti. Daca sunt destinate unui spatiu public s-ar putea sa fie nevoie de o autorizatie.

De asemenea, trebuie sa te gandesti la modul in care le vei ilumina si la conditiile la care vor fi expuse. Daca vor sta in soare, vei avea nevoie de o vopsea ultra rezistenta, daca vor sta in umezeala, rezistenta la umiditate este esentiala si daca vor sta in bataia vantului, trebuie sa fie cat mai stabile in asa fel incat sa nu fie mutate cu usurinta dintr-o parte in alta.