Secretul a ieșit la iveală! Ce se ascunde, de fapt, sub Marea Neagră! Adevărul care a fost ascuns oamenilor zeci de ani

  • Home
  • ACTUALITATE
  • Secretul a ieșit la iveală! Ce se ascunde, de fapt, sub Marea Neagră! Adevărul care a fost ascuns oamenilor zeci de ani

Într-o cronică scrisă înaintea Primului Război Mondial apare o poveste misterioasă în care se vorbește de faptul că țăranii din Dobrogea foloseau tuneluri subterane de mii de kilometri lungime, săpate sub Marea Neagră doar pentru a-și duce oile până în Turcia.

Deocamdată, nu există informații legate de cine a construit aceste două tuneluri și nici despre modul pentru care ele traversează prin subteran Marea Neagră.

În anii ’80, soldații care munceau pe Canalul Dunăre-Marea Neagră, au descoperit din pură întâmplare o altă gură de accees a acestor tuneluri. Aceasta, aflându-se într-un cimitir din Murfatlar, era folosită în dese rânduri de muncitorii de la canal pentru a trece în Bulgaria.

Exportul nu se realiza pe uscat sau cu vasele, ci prin două tuneluri de dimensiuni impresionante, potrivit cronicii menționate. Cele două tuneluri ar porni din sudul Dobrogei actuale și din Cadrilater și traversează Marea Neagră.

În timpul războiului, aceste guri de acces au fost astupate din motive de siguranță națională și au fost păzite.

Există bănuieli cum că Securitatea era la curent cu existența acestor tuneluri megalitice și nimănui nu îi era permis să se apropie de căile de acces.

Lacul Baikal, situat în sud-estul Siberiei se întinde pe o suprafață de 3.15 milioane de hectare, este cel mai vechi și cel mai adânc lac de pe glob (1.700 metri), având o vârstă de peste 25 milioane de ani.

Aici, trăiesc peste 3.600 de specii de plante și animale și conține 20% din totalul rezervelor de apă dulce din lume (exceptând ghețarii). În ultimii ani însă, aici au loc fenomene ciudate, care îi neliniștește pe cercetători.

Unele specii au dispărut din cauza încălzirii climatice, dar și a braconajului. Peștii nu se pot adapta la schimbări și nu rezistă. Totodată, înmulțirea algerlor reduce foarte mult cantitatea de oxigen din apă. La toate acestea se adaugă poluarea cu apele reziduale care provin de la canalizarea orașelor, care nu este trată așa cum ar trebui.

Lacul Baikal a fost descoperit în anul 1643 de către K. Ivanov și V. Kolesnikov. De atunci, lacul a constituit obiectul multor expediții, fapt ce a permis elucidarea problemelor deosebite privind geneza depresiunii, adâncimea, regimul hidric, plantele și vietățile ce trăiesc în el.

Sursa: varusandel.ro