S-a trezit din comă după 12 ani, însă primele cuvinte AU ÎNGROZIT familia și medicii. Ce a spus tânărul – VIDEO

Martin Pistorius, din Africa de Sud, a petrecut mai bine de un deceniu în comă.

Martin avea 12 ani când, într-o zi, s-a întors bolnav de la şcoală. Starea lui s-a înrăutăţit. Şi-a pierdut controlul muşchilor şi a încetat să comunice. Doctorii au fost siguri că este vorba de o boală neurodegenerativă şi le-au spus părinţilor că băiatul nu mai este conştient de lumea din jurul lui, scrie kanald.ro. Practic, băiatul a intrat in coma, și nimeni nu și-a putut imagina câți ani din viață avea să-și petreacă inconstient, într-un pat.

Ce este coma?

Coma este o stare prelungita de pierdere a constientei. In timpul comei, o persoana este neresponsiva la mediul sau. In cazul comei, persoana este in viata si arata ca si cum ar dormi profund. Totusi, spre deosebire de un somn adanc, persoana nu poate fi trezita indiferent de stimuli, nici chiar de catre cei durerosi, scriu cei de la Sfatul Medicului.

RECOMAND ŞI:  A gasit in padure acest sarpe si i s-a parut extrem de ciudat cand a vazut ca are o umflatura mare si rotunda in corp. L-a dus la un cabinet veterinar, iar cand medicii au aflat ce avea acolo

Martin a stat 12 ani în comă

După 12 ani de comă, Martin s-a trezit şi spune că a fost conştient în toată această perioada, dar nimeni nu a observat asta. Acum, el nu poate să vorbească şi foloseşte de un computer pentru a comunica.

El spune că aşa a aflat cum sunt cu adevărat oamenii, atunci când cred că nimeni nu îi vede. Într-o seară mama lui, crezând că e inconştient, i-a spus „sper să mori!”. Femeia regretă acum că a spus asta.

Mai mult, Martin a spus că nu a existat niciun spital în care a trăit în cei 12 ani, în care să nu fi văzut cazuri de abuz verbal fizic sau sexual.

RECOMAND ŞI:  Și-a injectat apă cu sare timp de cinci zile ca să facă avort, apoi a născut la 8 luni o fetiță și a aruncat-o la gunoi. Cum arată acum femeia ajunsă la 40 de ani

Unul dintre fizioterapeutii din aceste spitale a observat că Martin e conştient şi poate să comunice cu ajutorul ochilor. Aşa a început recuperarea. El a reuşit să termine o facultate şi să se căsătorească.

Nu subestimaţi puterea minţii şi importantă iubirii”, a spus Martin.

Source :

landia.ro

Comenteaza acest articol !

Releated Post