PROGNOZA METEO anunţă urgie la sfârşitul săptămânii. Când vin ninsorile la Bucureşti

  • Home
  • UTIL
  • PROGNOZA METEO anunţă urgie la sfârşitul săptămânii. Când vin ninsorile la Bucureşti

PROGNOZA METEO anunţă urgie la sfârşitul săptămânii. Când vin ninsorile la Bucureşti

PROGNOZA METEO. Ciclonul polar Olaf ajunge, duminică, în România. Precipitaţiile se vor transforma în ninsoare. „Temperaturile scad, de azi (marţi – n.red.), în majoritatea regiunilor şi nu vor fi mai mult de 14 grade Celsius, uramând ca, de miercuri, să asistăm din nou la o scădere a temperaturilor, mai ales în regiunile din sud, unde nu vor fi mai mult de 9 grade. Totodată, marţi cerul va fi închis în majoritatea regiunilor, dar ploi vor fi doar pe arii restrânse”, a spus meteorologul din cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Meteorologii avertizează că ciclonul Olaf, care va ajunge în România, duminică, va transforma precipitaţiile aduse de Numa, în ninsoare, în special în nord, centru şi nord-vest.

„Duminică, când coboară Olaf, care are o masă de aer polar, vine cu ea cu tot, şi o aduce către zona ţării noastre, se va răci pe nord-vest, nord şi centru şi va transforma precipitaţiile, la munte în ninsoare, în zonele mai joase, la început în lapoviţă, posibil şi ninsoare. Chiar dacă va veni Olaf, nu vorbim despre temperaturi drastice pentru că cerul este mai mult acoperit şi nu le lasă să scadă. Sâmbătă şi duminică vorbim despre 6, 7 grade, 8 grade în sudul ţării, mai scăzute puţin vor fi în partea de nord a Moldovei şi Maramureşului, unde poate să ajungă undeva la 2, 3 grade”, a explicat meteorologul.

Conform sursei citate, începând de joi, temperaturile încep să crească uşor.

PROGNOZA METEO Nebulozitatea va fi persistentă în cea mai mare parte a țării, exceptând regiunile nord-vestice și centrale, unde înnorările vor fi temporare. Va ploua slab, local în Oltenia, Muntenia, sudul Banatului și al Dobrogei și doar izolat în celelalte regiuni. În Carpații Meridionali, la peste 1800 m, trecător vor fi precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 0 și 9 grade. Pe arii restrânse va fi ceață.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI Cerul va fi noros, iar mai ales spre dimineață, trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 5…6 grade.

PROGNOZA METEO 17 noiembrie, ORA 08 – 18 noiembrie, ORA 08 Vremea va fi predominant închisă, iar valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale. Se vor semnala ploi, în general slabe cantitativ, pe arii relativ extinse în sud-vestul și sudul țării, iar mai ales spre seară și noaptea local și în rest. În zona montană înaltă, trecător precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 și 12 grade, iar cele minime între 1 și 10 grade. Dimineața și noaptea izolat va fi ceață.

PROGNOZA METEO LA BUCUREŞTI Vremea va fi închisă și trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 8 grade, iar cea minimă va fi de 5…6 grade.

PROGNOZA METEO 18 noiembrie , ORA 08 – 19 noiembrie, ORA 08 Vremea se va menține în general închisă. În jumătatea de sud a țării va ploua pe arii extinse, iar mai ales în a doua parte a intervalului probabilitatea pentru cantități de apă însemnate va fi în creștere. În restul teritoriului ploile vor fi locale și în general slabe cantitativ. La munte, ziua vor predomina ploile, iar noaptea, treptat se vor transforma în lapoviță și ninsoare. Spre sfârșitul intervalului, precipitații mixte vor fi posibile și în zonele deluroase din vest, nord-vest și centru. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 și 13 grade, iar cele minime între 0 și 10 grade.

PROGNOZA METEO LA BUCUREŞTI Vremea se va menține închisă. Temporar va ploua, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 8…9 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 7 grade.

PROGNOZA METEO 19 noiembrie, ORA 08 – 20 noiembrie, ORA 08 Vremea se va răci ușor în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi mai mult noros și se vor semnala precipitații pe arii extinse în estul și sud-estul țării și local în celelalte regiuni. La munte vor predomina ninsorile, în nord, centru și vest, trecător vor fi precipitații mixte, iar în rest doar ploi. Vântul va slab și moderat, cu intensificări la munte, dar trecător și la cote mai reduse și în rest, îndeosebi în sud-vestul și sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 și 12 grade, iar cele minime se vor situa între -3 și 5 grade.

PROGNOZA METEO LA BUCUREŞTI Cerul va fi mai mult noros și temporar va mai ploua îndeosebi în prima parte a intervalului. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 8…10 grade, iar cea minimă de 2…4 grade.

PROGNOZA METEO 20 noiembrie, ORA 08 – 21 noiembrie, ORA 08 Vremea va continua să se răcească. În vestul, centrul și nordul țării cerul va fi mai mult noros și temporar se vor semnala precipitații mixte, iar în zonele de munte va ninge. În rest înnorările vor fi temporare și doar pe arii restrânse vor fi ploi și trecător lapoviță. Vântul va sufla slab și moderat cu unele intensificări la munte, dar și în sudul țării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 și 8 grade, iar cele minime se vor situa între -4 și 3 grade, ușor mai scăzute în depresiuni.

PROGNOZA METEO LA BUCUREŞTI Vremea va intra într-un proces de răcire. Cerul va fi temporar noros, iar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 8 grade, iar cea minimă va fi de -2…0 grade.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII PENTRU INTERVALUL 21 noiembrie ORA 08 – 24 noiembrie ORA 08 Vremea va continua să se răcească, astfel încât valorile termice se vor situa sub mediile multianuale. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată la începutul intervalului, îndeosebi în regiunile intracarpatice și în zonele de munte.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI Vremea va continua să se răcească, iar probabilitatea de precipitații va fi în general redusă.

Potrivit informaţiilor de pe site-ul ANM, în perioada 13-26 noiembrie, vremea continuă să se răcească, treptat, iar spre finalul intervalului termometrele nu vor indica mai multe de 8 grade Celsius

Prognoza meteo Banat:

În prima zi de prognoză vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă, cu o medie a maximelor termice de 16 grade. În următoarele două zile valorile termice diurne vor scădea cu aproximativ 7…8 grade, apoi, până în data de 20 noiembrie nu vor mai avea modificări semnificative, iar media lor va fi în jurul valorii de 10 gade. Ulterior, vremea se va răci treptat, astfel că temperaturile maxime vor atinge, în medie, 8 grade la sfârşitul intervalului. Valorile termice nocturne vor avea o evoluţie asemănătoare, iar media lor va fi de 8…9 grade la începutul intervalului de prognoză şi 1 grad la finalul acestuia.

Trecător vor fi posibile ploi slabe, aproape zilnic.

Prognoza meteo Cişana:

Valorile termice diurne se vor situa, în prima zi, peste cele normale la această dată, iar media lor va fi de 16 grade. În data de 14 noiembrie se va răci accentuat, apoi, până în 20 noiembrie nu vor mai fi variaţii semnificative, iar media maximelor termice va fi de 9…11 grade. În zilele care vor urma, se va resimţi o nouă scădere de temperatuă, astfel că în ultima zi de prognoză media maximelor termice va ajunge la 6…7 grade. Vor scădea şi minimele termice, de la o medie de 8 grade în prima zi, până la 0 grade la finalul intervalului de prognoză.

Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în 13 noiembrie şi după data de 19 noiembrie.

Prognoza meteo Transilvania:

Media temperaturilor diurne va scădea de la 16 grade în prima zi, până la 8 grade în data de 15 noiembrie. În ziua următoare va creşte cu 2 grade, apoi va reveni la 8 grade, nivel la care se va menţine şi în următoarele 3 zile. Între 21 şi 26 noiembrie se va resimţi o nouă scădere a valorilor termice, cu aproximativ 2 grade. Temperaturile minime vor fi şi ele în scădere, media lor va fi pozitivă până în jurul datei de 18 noiembrie, apoi va coborî sub pragul îngheţului, iar în ultimele două zile va atinge -2 grade.

Pe arii restrânse vor fi posibile ploi slabe aproape în fiecare zi.

Prognoza meteo Maramureş:

În prima zi de prognoză vremea va fi caldă pentru această dată, cu o medie a valorilor maxime de temperatură de 14…15 grade, iar a minimelor de 6 grade. Ulterior vremea va intra într-un proces de răcire treptată, astfel că în ultimele zile de prognoză maximele termice vor fi în medie de 6 grade, iar minimele se vor situa în jurul valorii de 0 grade.

Local vor fi ploi slabe, trecătoare, mai ales în primele două zile ale intervalului şi după data de 19 noiembrie.

Prognoza meteo Moldova:

Vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal la începutul primei săptămâni, apoi se va răci semnificativ, media temperaturilor maxime coborând spre 8 grade în data de 14 noiembrie. Apoi va continua să se răcească uşor. Temperaturile minime vor creşte de la o medie de 4 grade în prima zi a intervalului, până la 6…7 grade în data de 14 noiembrie, apoi vor scădea, astfel că în 19 noiembrie media lor va fi în jurul valorii de -1 grad. Între 20 şi 23 noiembrie media temperaturilor minime va fi de 0…1 grad, apoi va scădea din nou, iar la sfârşitul intervalului va reveni la -1 grad.

Pe spaţii mici va ploua slab, mai ales după data de 20 noiembrie.

Prognoza meteo Dobrogea:

Media temperaturilor maxime va scădea semnificativ, de la 18 grade în 13 noiembrie, până la 8 grade în jurul datei de 18 noiembrie. În intervalul imediat următor, valorile medii diurne vor creşte până în data de 21 noiembrie când media maximelor va fi de 11 grade. Apoi se va răci uşor. Media minimelor va scădea după data de 14 noiembrie, iar în 19 noiembrie va fi de 3…4 grade. În intervalul 20-26 noiembrie mediile temperaturii minime vor oscila uşor între 3 şi 5 grade.

Probabilitatea de ploaie slabă va fi în creştere după data de 15 noiembrie.

Prognoza meteo Muntenia:

Vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal în primele două zile, când media temperaturilor maxime se vor situa în jurul a 18 grade, apoi se va răci accentuat, iar în zilele de 17 şi de 18 noiembrie maximele vor atinge, în medie, doar 7 grade. În intervalul 19 – 21 noiembrie vremea se va încălzi uşor până la o medie a maximelor termice de 10 …11 grade, iar între 22 şi 26 noiembrie vor fi maxime de 7…9 grade. Minimele vor scădea treptat, de la o medie de 7…8 grade la începutul intervalului, până la 1 grad, în ultimele zile.

Probabilitatea mai mare de apariţie a ploilor, slabe, va fi în zilele de 16 şi de 17 noiembrie şi după data de 20 noiembrie.

Prognoza meteo Oltenia:

În primele două zile ale intervalului vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată, cu o medie a maximelor termice de 16 grade. Între 15 şi 18 noiembrie valorile de temperatură vor scădea spre 6…7 grade (mai accentuat în prima zi). Din 19 noiembrie şi până la sfârşitul intervalului media temperaturilor maxime va oscila între 7 şi 9 grade. Temperaturile minime vor scădea treptat, de la o medie de 7..8 grade în primele 3 zile, până la 1…2 grade în ultimele două zile.

Ploi slabe, în general pe arii restrânse, vor fi aproape în fiecare zi.

Prognoza meteo la munte:

Atât temperaturile maxime, cât şi cele minime, vor fi în scădere. Media maximelor va coborî de la 8…9 grade în primele două zile, până la 0…1 grad în a doua săptămână, iar a minimelor de la 1…2 grade, până la -5…-4 grade.

Trecător vor fi precipitaţii slabe aproape în fiecare zi, în primele zile predominant sub formă de ploaie, apoi mai ales lapoviţă şi ninsoare.