Piscine pentru acasa

Pentru a alege cea mai buna piscina pentru acasa, indiferent ca vorbim despre o piscina de curte sau de interior, trebuie sa stii ce sa urmaresti pentru a fi sigur ca raportul calitate/pret te avantajeaza. In acest sens iata cateva criterii pe care sa le iei in calcul pentru a te ajuta sa iei o decizie de care sa te bucuri ani de zile.

Piscina ingropata – este piscina clasica pe care ne-o dorim cu totii. Asta pentru ca este mai durabila si poate fi personalizata din toate punctele de vedere. Cu toate acestea, este un tip de piscina care necesita constructie de la zero, va dura mult timppana va fi finisata, iar costurile sunt foarte mari. O varianta mai ieftina sunt piscinele cu jacuzzi pentru exterior sau interior, care ocupa mai putin spatiu, iar costul de achizitie este mai redus, deoarece nu va trebui sa cumperi materiale separat. Cu toate acestea tine cont de faptul ca orice piscina subterana va include pe langa costul firesc de achizitie, si costul pentru muncitorii care o vor amplasa.

Piscina supraterana – este o varianta mult mai accesibila si este cea mai buna piscina pentru acasa daca iti doresti o piscina care se intretine extrem de usor si poate fi amplasata sau indepartata in orice moment. Este perfecta pentru curtile sau gradinile de dimensiuni medii, si au avantajul de a putea fi amplasate usor, fara nici un ajutor specializat. Nu te vei putea plimba aici cu hidrobiciclete, insa un joc de volei in apa cu siguranta va fi distractiv. Desi nu ai posibilitatea de a personaliza foarte mult forma si dimensiunile, poti alege materialul din care sa fie fabricata, otel sau lemn, si ii vei putea adauga accesorii pentru a o face mai aspectuoasa. Singura conditie pentru amplasarea acestei piscine este o suprafata plana, deoarece un teren accidentat nu  iti va permite sa o montezi asa cum trebuie.

Piscina gonflabila – face parte tot din categoria piscinelor supraterane. Principalul avantaj este pretul accesibil, dar si usurinta si rapiditatea cu care poate fi amplasata. Poate fi umflata si gata de folosire chiar in 10 minute. In plus, in functie de dimensiunea sa puteti amplasa si o serie de barcute gonflabile pentru ca cei mici sa se distreze si mai mult. Pretul variaza in functie de marime sau functii suplimentare, si iti recomandam sa achizitionezi o piscina mai mare daca exista mai multi membrii ai familiei care folosesc piscina. Un alt avantaj important este faptul ca poate fi montata oriunde doresti, se intretine usor si se demonteaza la fel de facil. Pe de alta parte, marele dezavantaj este faptul ca nu au o durata de viata foarte mare, fiind nevoit sa le inlocuiesti dupa 3 sau 5 ani de folosire.

Piscina de interior – este probabil cea mai avantajoasa deoarece te poti bucura de ea tot anul. Cu toate acestea este si cea mai costisitoare alegere. Asta pentru ca, pe langa costul de achizitie si cel de amplasare, costurile de intretinere vor fi destul de mari. Apa va trebui incalzita artificial, iar temperatura din camera va trebui sa fie destul de ridicata de asemenea. Un alt aspect este faptul ca incaperea va trebui sa fie destul de mare pentru a te putea bucura in acelasi timp de un design atractiv in camera. Tot in functie de designul casei va trebui sa alegi si designul piscinei  deoarece aceasta va trebui sa se potriveasca cu stilul deja existent in locuinta.