O greseala, pe care toata lumea o face, poate fi FATALA! Ce se intampla daca prajesti prea mult cartofii. De-abia acum s-a aflat! N-o sa mai faci niciodata asta

  • Home
  • CURIOZITĂŢi
  • O greseala, pe care toata lumea o face, poate fi FATALA! Ce se intampla daca prajesti prea mult cartofii. De-abia acum s-a aflat! N-o sa mai faci niciodata asta

O greseala, pe care toata lumea o face, poate fi FATALA! Ce se intampla daca prajesti prea mult cartofii. De-abia acum s-a aflat! N-o sa mai faci niciodata asta

 

Alimentele care au un continut ridicat de amidon si care sunt reparate la temperaturi foarte inalte pe o perioada indelungata de timp pot creste riscul de cancer asupra celor care le consuma, este concluzia oamenilor de stiinta britanici, potrivit Reuters.

Este vorba, desigur, si de cartofii prajiti, un fel de mancare atat de indragit in intreaga lume.

O substanta numita acrilamida este eliberata in momentul in care alimentele bogate in amidon sunt prajite, fripte sau coapte la temperaturi foarte inalte. Aceasta subtanta poate creste riscul de cancer, dupa cum atrage atentia Agenția Guvernamentala pentru standarde alimentare din Marea Britanie (FSA).

FSA sustine ca, pentru a evita riscul aparitiei cancerului, alimentele bogate in amidon trebuie gatite la temperaturi mici si consumate cand au o tenta aurie si nu maronie.

„Părerea generală în rândul cercetătorilor este că acrilamida are potențial cancerigen în cazul oamenilor. Ca regulă generală, trebuie vizată o culoare aurie sau mai deschisă în timpul coacerii, prăjirii sau frigerii alimentelor bogate în amidon, precum cartofii, rădăcinoasele și pâinea”, sea arata intr-un comunicat FSA, citat de Reuters.

Rezultatele obtinute de FSA au fost contestate de Cancer Research UK, care spune ca „în urma cercetărilor efectuate pe oameni, dovezile arată că, în cazul majorității tipurilor de cancer, nu există o asociere între acrilamidă și riscul de cancer”.