Merlot, un soi de cea mai buna calitate

Merlot, un soi de cea mai buna calitate

Merlot este un soi de struguri de vin rosu din specia Vitis vinifera, familia oficiala viticola de vinuri fine. Denumirea deriva din cuvintele franceze pentru „pin” si „negru” care fac aluzie la ciorchinii de fructe in forma de conuri. Fermele de struguri Merlot sunt cultivate in intreaga lume, in majoritatea regiunilor mai racoroase, dar strugurii sunt asociate in principal cu regiunea Burgundia din Franta.

Pentru mult timp considerat partenerul junior in marele duo Bordeaux, Merlot a obtinut o popularitate crescanda in ultimul deceniu al secolului al XX-lea datorita calitatii acestuia. Magazinul online de vinuri, Vinere va propune sa alegeti intotdeauna un vin Merlot de calitate.

Cu textura sa moale, aroma delicioasa de fructe si taninurile subtiri, Merlot este mult mai accesibil decat Cabernet Sauvignon. Revenind la soluri umede si racoroase, plantatiile Merlotului vor da mult mai repede roade, comparativ cu cele ale lui Cabernet Sauvignon.

Merlot, un soi de cea mai buna calitate

Ce aroma predomina intr-un vin Merlot

Textura moale a lui Merlot il ajuta sa-i dea o aroma delicioasa, fructata. Ca si Cabernet, gustul sau poate fi un pic  ierbos si piperat. Daca soiul Merlot este crescut in  regiunile climatice reci, acesta va dezvolta caractere de coacaze negre, mure, afine, ciocolata si  condimente atunci cand va deveni pe deplin copt. Cu alte cuvinte, aroma predominanta a unui vin Merlot pe care o veti gasi in orice magazin online vinuri, va fi aceea de coacaze negre.

Mancarurile cu care putem asocia vinul Merlot

Se combina foarte bine cu somonul, rata, mielul, carnea de porc, carnea de vita, puiul, curcanul si ciupercile, in special in feluri de mancare mai usoare.

Mancarurile cu care nu este indicat sa servim Merlot

Evitati sa serviti Merlot cu peste afumat, feluri de mancare picante, mancaruri dulci, mancaruri sau sosuri pe baza de fructe si fructe.

Vinurile Merlot sunt cele mai accesibile bauturi din intreaga lume, fiind prima alegere in ceea ce priveste gustul lor delicat.

Tags: