Lucruri pe care trebuie sa le stii despre procesul de asfaltare

  • Home
  • DIVERSE
  • Lucruri pe care trebuie sa le stii despre procesul de asfaltare

Procesul de asfaltare  reprezinta acoperirea unei suprafete de pamant cu un strat de bitum si pietris. De regula, scopul unui astfel de proces este acela de a asigura un pavaj rezistent si confortabil pentru deplasarea oamenilor si a vehiculelor.

Daca in trecut asfaltul era turnat doar pe strazi, in ultimii ani acesta a inceput sa fie prezent si in curtile oamenilor. Data fiind popularitatea lui, vom incerca sa raspundem la cateva intrebari importante despre acest amestec:

1. De ce este convenabila turnarea asfaltului?

Pentru ca este o solutie rapida, care necesita interventii minime pentru intretinere si poate fi aplicat pe aproape orice tip de suprafata. De asemenea, este una dintre cele mai ieftine variante atunci cand vine vorba despre reparatii.

2. Care sunt proprietatile care conving?

Mixtura de asfalt este atractiva, in primul rand prin pret. Nu doar pretul conteaza, insa. In ultimii ani, aceasta a reusit sa ofere si o multime de calitati estetice. Spre exemplu, asfaltul modern poate sa fie imbunatatit prin colorare, ceea ce da o noua fata a zonei pe care se lucreaza. Acesta poate sa se imbine perfect cu alte materiale de pavaj si rezista foarte mult in timp.

3. Unde se utilizeaza asfaltul?

Cel mai adesea, asfaltul este utilizat pentru realizarea spatiilor de parcare, pentru realizarea strazilor, pentru realizarea suporturilor de terasa si pentru acoperirea unor alei de acces in curte. Exista numeroase alte aplicatii, insa, care pot utiliza asfalt.

4. Cum se toarna asfaltul?

Exista doua variante: mecanizat sau manual. Pentru asfaltarea unei curti de mici dimensiuni, cea mai buna optiune este cea manuala. Totusi, pentru asfaltarea unor suprafete mari, asfaltarea mecanizata este mult mai eficienta. Este recomandat sa se opteze pentru o echipa de profesionisti care sa duca la bun sfarsit asfaltarea, indiferent ca este manuala sau mecanizata.

5. Cate tipuri de asfalt exista?

Poti alege intre mai multe tipuri de asfalt, in functie de nevoie. Exista asfalt BA8, BA16 sau BA25 iar diferentele dintre ele sunt legate de procentul materialelor din mixul asfaltic. In general, BA8 este un asfalt mai slab, folosit adesea pentru aleile unde traficul este usor, iar celelalte 2 tipuri sunt folosite pentru trafic rutier.

Asfaltul este un material care a schimbat lumea, facand-o mult mai dinamica. Dat fiind faptul ca in ultimii ani a inceput sa fie din ce in ce mai estetic, merita luat in considerare pentru pavarea curtilor.

 

Spread the love