Lucruri de stiut despre jucariile pentru bebelusi

  • Home
  • DIVERSE
  • Lucruri de stiut despre jucariile pentru bebelusi
bebelus-cu-jucarii

Oferta de jucarii pentru bebelusi la preturi accesibile este una destul de mare, de aceea nu veti avea dificultati in a gasi niste produse care sa fie pe placul vostru. Este important asadar sa alegeti niste jucarii care potrivite pentru cei mici. Tineti cont de faptul ca cel mai mare risc legat de ranirea severa a copilului este reprezentat de jucarii. Cel mai des, copiii ajung sa se inece cu jucariile care au dimensiuni mici sau care se pot rupe in fragmente mici. De asemenea, copiii au probleme si cu expunerea la substantele toxice care se gasesc in anumite jucarii, de aceea va trebuui sa alegeti cu grija jucaria pentru cel mic.

Tineti cont asadar de varsta copilului, acesta fiind unul dintre elementele importante in ceea ce priveste alegerea unor jucarii. Aveti in vedere nivelul de dezvoltare al copilului si anume daca acesta permite sau nu sa foloseasca anumite jucarii. Fiecare copil este diferit, fiecare avand un ritm de dezvoltare propriu. Pentru intervalul de 0-3 luni, sunt de preferat jucariile care stimuleaza simturile micutului, acestea fiind si cele care il pot face pe micut sa asculte si sa priveasca.

Obiectele care se misca lent sunt mai interesante decat cele fixe, de aceea aceste jucarii sunt ideale pentru orice copil. Caruselurile muzicale amuzante, cartile moi si jucariile senzoriale fac parte din categoria jucariilor pe care orice bebelus le va aprecia foarte mult. De asemenea, oglinzile pentru bebelusi, precum si sosetele cu clopotei sau bratarile care fac zgomot sunt si ele o alegere cat se poate de buna pentru copii.

In intervalul de 3-6 luni, bebelusul descopera destul de multe lucruri interesante care se pot face cu manutele. Acum, el poate apuca diverse obiecte si le poate duce la gura ca sa le guste. In curand, va invata cum sa mute obiectele dintr-o mana in alta. Pentru acest interval, saltelutele de joaca sunt alegerea cea mai buna. De asemenea, ii puteti oferi bebelusului si primele papusi sau chiar jucarii de plus, cu conditia ca acestea sa fie cat mai sigure pentru a fi folosite. Va trebui sa va supravegheati bebelusul in momentul in care acesta se foloseste de jucarii copii 1-2 ani.

Jucariile pentru dentitie pot fi si ele o solutie buna pentru bebelusi, acestea fiind cat se poate de utile. Intre 6 si 9 luni, puteti sa-i oferiti unui bebelus o jucarie cu functii sonore, acestea fiind o alegere pe care orice copil o va prefera mult.

Spread the love