Limbi straine: tu stii de fapt cat stii?

  • Home
  • UTIL
  • Limbi straine: tu stii de fapt cat stii?

Invatarea cu succes a unei limbi straine se va infaptui numai atunci cand vei sti nivelul tau de cunoastere a limbii respective. Aceasta o poti face doar dupa ce ai facut un test franceza, teste engleza sau un test germana – depinde ce limba ai ales sa studiezi.

 

Poate este o limba pe care o cunosti, dar ai uitat-o intre timp sau o poti vorbi si nu esti sigur de scrierea corecta a anumitor propozitii sau cuvinte. Testele online sunt simple si nu iti vor fura prea mult din timpul tau. Trebuie doar sa raspunzi la un set de intrebari, iar rezultatele le vei primi la sfarsitul testului, impreuna cu o recomandare avizata a nivelului la care ar trebui sa studiezi, aferent punctajului obtinut.

 

Cate nivele de cunoastere a unei limbi sunt?

O persoana care nu cunoaste o limba deloc o poate asculta, dar pentru ea reprezinta doar o serie de sunete necunoscute. Alta persoana poate intelege tot ce aude, dar nu poate vorbi fluent in acea limba. Si o a 3-a persoana poate intelege, vorbi si scrie fara erori intr-o anumita limba.

 

Cadrul Comun European are ca referinta 6 nivele standard:

  1. nivel incepator
  2. nivel elementar
  3. nivel intermediar
  4. nivel post-intermediar
  5. nivel avansat
  6. nivel profesionist

De cele mai multe ori, aceste nivele sunt restranse la 3: incepator, intermediar si avansat.

 

O persoana fluenta poate fi numita acea persoana care vorbeste si scrie usor intr-o limba anumita, dar nu neaparat 100% corect. Pentru la ajunge la acest nivel trebuie multa sarguinta si ore de studiu, dar nimic nu este imposibil.

 

Cat de important este sa cunosti o limba straina la nivel avansat?

Daca o limba straina este utilizata intr-un mediu profesional sau academic, gramatica si vorbirea corecta devine foarte importanta – comunicarea cu o multime de erori gramaticale poate fi perceputa ca un semn de neprofesionalism.

Cunoasterea unei limbi nu este doar capacitatea de a intelege ceva si de a-ti exprima gandul intr-o limba straina. Este, de asemenea, capacitatea de a vorbi si de a scrie competent, de a poseda un vocabular suficient.

Un test online de evaluare a nivelului de cunoastere a unei limbi straine te va ajuta sa stii de unde sa incepi si incotro sa te indrepti, iar daca vei munci si vei persevera, rezultatul nu va intarzia sa apara.

 

Intra pe site-ul eurocor.ro si testeaza-te si tu acum! E sansa ta sa vezi gratuit la ce nivel te afli intr-o limba straina rapid si simplu!

Spread the love
Tags: