La ce ajuta mezoterapia

Mezoterapia este un tratament neinvaziv, acesta oferind o serie de beneficii importante in ceea ce priveste revitalizarea tenului. De asemenea, ea este apreciata si datorita faptului ca hraneste si hidrateaza tenul in profunzime. Mezoterapia este asadar importanta pentru ca ofera o serie de beneficii mai numeroase decat interventiile chirurgicale. Interventia consta in injectarea unor minerale, vitamine, dar si a unor substante specifice terapiei homeopatice in primul tesut al pielii.

Fiind realizata de catre doctori sau asistenti medicali acreditati, aceasta procedura este una foarte sigura, oferind avantajele pe care oricine si le doreste. Ea este folosita pentru tratarea unor imperfectiuni ale pielii, dar si pentru a trata unele afectiuni precum chelia sau acneea. Mezoterapia este folosita in slabire, necesitand 2-4 sedinte cu pauze de minim doua saptamani. Numarul sedintelor poate creste in functie de zona care este tratata, prin mezoterapie fiind eliminata grasimea de pe stomac, maini, fata si de pe picioare.

Reducerea celulitei este si ea un efect important al acestei terapii, presupunand 3-4 sedinte cu o pauza de 2-3 saptamani intre ele. Mezoterapia este recomandata pentru a trata celulita usoara, ea fiind o solutie execelenta si pentru persoanele care se confrunta cu cearcane sau cu pungi sub ochi. Acesta este motivul pentru care se realizeaza 1-2 sedinte la intervale de sase saptamani. Doctorul mai recomanda si cortizon in unele cazuri inainte de a realiza procedura. Pielea va fi insa umflata pe o perioada de sase saptamani dupa interventie, de aceea trebuie avut si acest lucru in vedere.

Intretinerea faciala este un alt beneficiu de avut in vedere al acestei proceduri, fiind nevoie de patru sedinte la intervale de trei saptamani, schimbarea faciala avand loc de la prima sedinta. Mezoterapia reuseste asadar sa corecteze liniile fine, dar si ridurile, ea oferind pacientilor multe beneficii la fel de importante. Se vor intineri zonele ridate sau expuse la soare, aceasta terapie fiind excelenta in tratarea tenului gras sau acneic. Ea este un adjuvant in reducerea petelor pigmentare, a cicatricilor, dar si a cuperozei. Mezoterapia are si un rol in micsorarea porilor, precum si in iluminarea tenului sau in alopecie.

La finalul acestui tratament, pielea va fi hranita, aceasta fiind plina de vitalitate, dar si mult mai intinsa. Activitatile de zi cu zi pot fi reluate imediat dupa tratament, iar in unele cazuri este nevoie de 24 de ore pentru ca umflaturile sa dispara. Aplicand comprese reci pe zona tratata, se va grabi vindecarea pielii.

Spread the love