Istoria echipei Leicester din Premier League

leicester-city-echipa

Leicester City Fotball Club, cunoscută și ca Leicester, își are rădăcinile în Leicester, Anglia. Clubul datează din 1884 și era cunoscut la acel moment ca Leicester Fosse deoarece jucau pe un teren aflat aproape de Fosse Road. În anul 1891 clubul s-a mutat pe Filbert Street și au rămas în acea locație până în anul 2002 când s-au mutat pe stadionul Walkers.

Leicester este o echipă care evoluează în Premier League. Cea mai importantă reușită pentru Leicester a fost câștigarea campionatului din Premier League în sezonul 2015-2016, fiind in topul listei de ponturi pariuri Anglia. Leicester se mai mândrește și cu șapte titluri de divizie secundă, fiind cele mai multe titluri câștigate de o singură echipă și cu un titlu League One.

Primul contact Leicester cu Premier League

Primul contact impresionant al echipei Leicester cu Premier League a fost în 1929 atunci când au câștigat titlul de vice-campioni. Cel mai important an al echipei a fost în 2014 când au beneficiat de ajutorul antrenorului Nigel Pearson și de câteva transferuri inspirate, intrând în Premier League pentru prima dată în ultimii 10 ani.

După ce au experimentat 3 patroni diferiți, numeroși antrenori, o întâlnire foarte aproape cu lichidarea și un sezon în liga a 3-a, Leicester se pregătea de o ascensiune foarte importantă. Pearson a reușit să ducă echipa la performanța de a câștiga 22 puncte în ultimele două etape din sezonul 2014-2015 salvând echipa de la retrogradare.

Acest lucru a durat puțin, iar Pearson a plecat de la clubul Leicester, venind în locul acestuia Claudio Ranieri care urma să vină cu un nou regim pentru echipă. Claudio Ranieri venea cu o reputație destul de proastă din Grecia, dar cu o reputație bună în Anglia rămasă din perioada când antrena Chelsea.

Succesul cuceririi titlului de campioni în Premier League

Perioada aceea s-a terminat în 2004 când Ranieri a fost înlocuit de Roman Abramovici cu un star foarte popular, Jose Mourinho. Acest lucru a făcut întâlnirea din 2015 simbolică deoarece Leicester a bătut cu 2-1 iar Jose Mourinho a fost demis la 3 zile distanță. Ranieri a continuat ceea ce începuse să facă Pearson înainte și a spus chiar el că nu avea ce să schimbe deoarece stafful, pregătirea fizică, recrutarea și analiza video erau perfecte.

Citește și: Cum alegem casa de pariuri potrivită

Marele merit al lui Ranieri este că a reușit să ducă echipa în aceeași formă bună din sezonul precedent mai departe în sezonul 2015-2016. Deși presiunea creștea zilnic, Ranieri și echipa sa erau foarte calmi și sărbătoreau chiar și la meciurile pierdute, acest aspect ținându-i în formă.

Succesul cuceririi titlului de campioni în Premier League s-a datorat armoniei echipei și perseverenței de care au dat dovadă. A fost un succes de invidiat și nu a fost anticipat de nimeni. Acest lucru se poate dovedi prin cotele pe care casele de pariuri le ofereau la începutul sezonului pentru ca Leicester să fie campioană, 5000:1, deci șansele erau aproape nule.

Spread the love