Istoria dansului din buric

dansatoare din buric

Dansul din buric este considerat a fi unul dintre cele mai vechi dansuri din lume, iar numele sau este, de asemenea, suficient de sugestiv incat sa nu mai fie nevoie sa vorbim si despre pasii de dans. In Orientul Mijlociu precum si in Asia Centrala, dansul din buric este considerat un dans traditional, fiind deci si foarte popular. Acesta ar fi aparut, conform datelor de pe Wikipedia, in perioada anilor 7000 si 5000 î.e.n., fiind foarte popular in zilele actuale in Romania.

Pentru foarte multe evenimente se solicita serviciile unei dansatoare din buric astfel incat intreaga atmosfera sa fie una cat mai placuta, mai relaxanta si chiar mai distractiva. De asemenea, de foarte multe ori prezenta dansatoarelor din buric este considerata un cadou pentru persoana aniversata sau chiar pentru mire. Un astfel de moment este potrivit in cadrul multor tipuri de evenimente!

Dansul din buric – unul dintre cele mai vechi dansuri din lume

Asa cum spuneam si mai sus, dansul din buric isi are originile in Orientul Mijlocul, zona mediteraneeana si Africa. Intr-un mormant egiptean s-a descoperit o pictura care ar avea o vechime de peste 7000 de ani.

Aceasta ar fi afisat o dansatoare din buric, iar conform specialistilor, in vremea aceea dansul de acest tip era considerat un dans religios. Iar asta deoarece femeile erau considerate zeite in acele vremuri.

Exista insa si alte teorii despre dansul din buric. Conform acestora, dansul din buric avea rolul de a face durerile nasterii mai usor de suportat.

Cu timpul, acesta a devenit tot mai popular si mai practicat de mai multe persoane. Dansul fertilitatii, cum era considerat atunci, era tot mai prezent la nunti sau la alte evenimente, fiind practicat nu numai de catre femei, ci si de catre barbati si de copii. Dansul din buric a devenit astfel o arta traditionala.

Regulile in Arabia Saudita erau insa mult mai stricte. Aici era considerat un dans oriental si nu putea fi prezent chiar oriunde. De cele mai multe ori, femeile il practicau la cina, cu conditia ca barbatii sa nu fie prezenti. Iar asta deoarece regulile de atunci interziceau practicarea acestui dans in prezenta barbatilor.

In vest, dansul din buric a aparut mult mai tarziu. Acesta a ajuns in premiera in vest abia dupa ce Napoleon a invadat egiptul. Mai exact, acest lucru avea loc in anul 1798. Popularitatea sa a crescut de la un an la altul, in secolul 19 fiind considerat deja a fi foarte popular. Dansul din buric era prezent la diferite targuri, fiind practicat chiar de catre persoane din Orientul Mijlociu. Oamenii l-au indragit tot mai mult, iar astfel si popularitatea sa a avut de castigat.

Dansul din buric mai este cunoscut si cu numele de Belly Dance. In anul 1893 dansul din buric a fost prezent la Targul Mondial de la Chicago in cadrul caruia in centrul atentiei a fost o dansatoare cu pseudonimul ”Little Egypt”. Dansul sau a starnit insa si foarte multe controverse, fiind imitat de catre impostorii care l-au transformat intr-un dans obscen. Dansatoarea „Little Egypt” s-a vazut astfel nevoita sa protesteze.

Astazi te poti bucura de un moment de arta orientala, cu ajutorul caruia poti oferi culoare evenimentului organizat, prin inchirierea serviciilor unei dansatoare din buric de pe site-ul PetreceriMagice.ro. Show-ul va fi unul incendiar si cu siguranta nu vei regreta decizia luata!