Importanta echilibrarii rotilor

Importanta echilibrarii rotilor

Pentru ca autovehiculul sa poata fi utilizat in conditii de siguranta este necesar printre altele ca acesta sa aiba rotile echilibrate. Acest lucru se poate realiza cu ajutorul unui aparat echilibrat. Aceasta operatiune este necesara dupa fiecare interventie la roti, indiferent de motivul pentru care sa intervenit asupra rotilor. Pentru ca interventiile asupra rotilor sa se desfasoare mult mai repede si mult mai usor este recomandata utilizarea unui aparat dejantat. O masina dejantat va diminua efortul care trebuie depus pentru dejantarea unei roti, avantaj care cu siguranta este apreciat de catre toti cei care lucreaza intr-un service auto.

Reintorcand-ma la importanta echilibrarii rotilor iata care sunt cele mai importante motive pentru care rotile autoturismului trebuie echilibrate periodic:

  • Cel mai important motiv pentru care rotile autovehiculului trebuie echilibrate periodic este reprezentat de faptul ca prin aceasta operatiune conducatorul autovehiculului se asigura de faptul ca rotile autovehiculului vor rula asa cum trebuie.
  • Prelungirea duratei de viata a anvelopelor este un alt motiv pentru care rotile trebuie echilibrate periodic.
  • Un nivel de confort mai ridicat in timpul condusului este un alt avantaj oferit de catre echilibrarea corecta a rotilor.
  • Prevenirea uzurii mecanismului de directie este o alta consecinta a echilibrarii periodice a rotilor autovehiculului.

Operatiunea de echilibrare roti poate fi realizata atat intr-un service auto cat si in propriul garaj auto, asta in cazul in care detii o masina pentru echilibrat roti. Aceasta poate fi achizitionata prin intermediul celor de la elevatorauto.ro si este extrem de utila, mai ales in cazul in care esti pasionat de mecanica auto.

In concluzie, pentru a putea conduce in conditii de siguranta dar si pentru a preveni uzura anumitor piese aflate in componenta autovehiculului trebuie ca rotile autovehiculului sa fie echilibrate periodic si mai ales dupa ce s-a intervenit asupra acestora.