Greseli de evitat in baia bebelusului

baie-bebelus

Baita este unul dintre cele mai agreabile momente din rutina bebelusului, dar se poate sa nu fie chiar asa. Fara sa va dati seama, puteti comite anumite greseli si sa-i puneti astfel sanatatea in pericol celui mic. De multe ori primele bai ale copilului sunt considerate a fi adevarate teste pentru patinti, dar multi specialisti sunt de parere ca lucrurile nu ar trebiui sa stea asa. Trebuie sa va asigurati in primul rand, ca locul pe care il alegeti pentru a va imbaia bebelusul sa fie cat mai curat, dar si sigur in acelasi timp. Trebuie sa ramaneti calme pentru a tine bebelusul si sa-l spalati asa cum trebuie.

Nu va intoarceti cu spatele cand bebelusul se afla in cada. Aceasta este una dintre cele mai grave greseli pe care le puteti face. Daca se intampla sa intervina ceva care sa necesite intreruperea imbaierii celui mic, scoateti-l din apa si inveliti-l in prosoape de bebelusi dedicate. Fiti mereu vigilente in ceea ce priveste baita bebelusului si atsfel aceasta va decurge fara probleme.

O alta greseala pe care multe mamici o pot face este sa uite sa verifice cu atentie temperatura apei. Apa trebuie sa aiba o temperatura potrivita. Daca aceasta este prea calda, exista riscul de aparitie a inflamatiilor si chiar a arsurilor. In schimb, daca apa este prea rece, bebelusul poate raci usor. Ceea ce pentru voi este cald, pentru bebelus poate fi fierbinte.

Atunci cand bebelusul se afla in cada, nu trebuie sa lasati apa sa curga. Nu trebuie sa lasati jetul de apa sa curga, in timp ce va spalati bebelusul. Explicatia este ca apa poate avea diverse fluctuatii de temeperatura atunci cand va asteptati mai putin, lucru ce poate fi destul de periculos pentru bebelus.

Multe studii destul de recente au remarcat faptul ca baile prea dese pentru bebelus nu sunt indicate. Acest lucru se datoreaza faptului ca bebelusii pot fi predispusi sa aiba o piele uscata, dar si inflamata. Ei vor fi expusi riscului de a se confrunta cu eczeme, dar si cu alergii la nivel cutanat, in cazul in care se va face o baie zilnic. Bebelusii care fac o baie la 2-3 zile vor fi unsi cu o substanta emolienta, ei avand o piele mult mai sanatoasa. De asemenea, acesti bebelusi au si un numar mai redus de eczeme decat in cazul celor carora nu li s-a aplicat o asemenea ingrijire cat mai buna a pielii.

Spread the love