EOS Blockchain ingheata 27 de conturi

EOS Blockchain ingheata 27 de conturi

In materie de stiri cripto, EOS ia din nou masuri radicale. EOS, reteaua de blocuri care a rezistat peste o saptamana, pune semne de intrebare pentru abordarea neconventionala a guvernarii.

Intr-o “masura de urgenta a ordinului de protectie” din data de 22 iunie, forumul de Arbitraj pe baza EOS a ajutat producatorii de blockchain care pastreaza registrul EOS sa nu proceseze tranzactiile din 27 de portofele diferite. Aceste stiri cripto au provenit din pasajul declarat “Se ordona ca producatorii blockchainului EOS sa refuze sa proceseze tranzactiile pentru urmatoarele conturi si chei pe termen nelimitat (pana la o notificare oficiala ulterioara si instructiuni din partea ECAF”.

Controversat este faptul ca ECAF nu explica motivul ordinului, iar astfel logica si rationamentul acestuia vor fi postate la o data ulterioara. Aceasta declaratie este semnata de Sam Sapoznick, in calitate de arbitru interimar de urgenta al ECAF. Coin Desk a ajuns la Sapoznick si la ECAF pentru a confirma autenticitatea documentului acestor stiri cripto, dar nu a primit un raspuns inainte de ora presei.

Ordinul a atras un val intreg de critici nu numai din interiorul comunitatii EOS, dar si din exteriorul ei, desi are aparatori. Pentru critici, ordinul demonstreaza ca EOS nu este de fapt o retea descentralizata, dar supusa controlului prin elemente asemanatoare unui guvern. Condamnarea activelor civile se intalneste cu un blocaj. Aceste observatii in stiri cripto se refera la practica de aplicare a legii de confiscare a proprietatii private, bazata doar pe suspiciunea ca a fost savarsita o infractiune. Sustinatorii acestei miscari au subliniat ca adresele inghetate sunt implicate in escrocherii de phishing care vizeaza investitorii in timpul migratiei ocazional haotice Ethereum in EOS liber.

Kyle Samani de la Multicoin Capital, un fond care a investit in EOS, a declarat faptul ca cele 27 de conturi au facut atacuri de tip spam. Incercari similare la furt au fost regasite si in ultima decizie unanime a producatorilor blocului EOS de a bloca sapte conturi implicate in furturi pe 17 iunie. Acum, la mai putin de o saptamana de la inghetarea primului cont, numarul acestora a fost cenzurat.

Abordarea EOS la guvernare este noua pentru un proiecte de blocaj major si deocamdata in mare masura netestat. Codul EOS a fost scris de Block. One, compania care a condus, de asemenea, ICO pe o perioada lunga de ani pentru a finanta lansarea EOS. Decizia demonstrata a mizei, asa cum se numeste mecanismul de consens, da celor 21 de producatori de blocuri alesi responsabilitatea de a mentine blocul EOS. Intre timp, ECAF a fost creata pentru a solutiona litigiile, prin obligarea producatorilor de blocuri sa refuze procesarea anumitor tranzactii. Pentru critici, aceasta structura este extrem de centralizata fata de tipul de retea rezistent la cenzura, distribuit de bitcoin. Pentru cei care simpatizeaza experimentul, designul EOS reprezinta un punct de vedere pragmatic, nu moralist ce trebuie incercat.

Aceste ultime sitri cripto cu privire la ultimele evenimente sunt bazate pe deciziile mult prea bruste luare de EOS Blockchain cu privire la conturile utilizatorilor.