De ce ne uitam la filmele de groaza?

De ce ne uitam la filmele de groaza?

Cu totii ne uitam la filme, atat ca modalitate de a petrece timpul liber, cat si ca o simpla pasiune. Insa, exista atat de multe genuri de filme, incat devine destul de dificil de ales ceva pe placul nostru. Exista totusi o categorie de oameni care prefera un tip anume de filme si seriale, destul de greu de apreciat si privit de foarte multi. Bineinteles, ma refer la acele filme de groaza, horror, care ofera o doza mare de adrenalina atunci cand sunt urmarite, ca mai apoi, sa produca insomnii.

De ce aleg insa acei oameni sa urmareasca aceasta categorie de filme sangeroase, cu scene menita sa sperie si sa ingrozeasca? Oare datorita unei vieti destul de plictisitoare si linistite?

Primele filme horror au aparut in jurul anului 1920, iar personajele principale ale acestora proveneau din carti (Mumia, Frankestein, Dracula, Fantoma de la Opera, etc), iar mai tarziu, personajele principale sunt criminali in serie, zombie, fantome sau demoni. Toate acestea au rolul de a aduce la suprafata cele mai intunecate cosmaruri ale oamenilor, de a trezi la viata frici si emotii puternice.

Anumiti specialisti considera ca filmele de groaza reprezinta o modalitate potrivita pentru a scapa de emotiile negative acumulate de-a lungul timpului.

Cu ajutorul numeroaselor studii, specialistii au descoperit ca acea categorie de oameni care urmaresc cu placere filmele de groaza isi doresc sa experimenteze tot felul de emotii, extrem de intense, emotii pe care nu le intalnim in viata obisnuita.

Conform altor studii, filmele de groaza erau privite cu un interes mult mai mare atunci cand femeile erau impreuna cu barbati siguri pe ei, iar barbatii le urmareau impreuna cu femei care se speriau la scenele de groaza.

Filmele horror prezinta si trezesc anumite anomalii, neexistente in viata zilnica, iar acestea reusesc sa creasca curiozitatea privitorilor. Acestia se afla in cautarea unor senzatii tari, iar creierul este capabil sa produca anumite schimbari in corpul oamenior, precum cresterea pulsului si a tensiunii arteriale ori a nivelului de adrenalina din corp.

Astfel, o data cu vizionarea unui film sau serial horror, oamenii ajung sa traiasca emotii puternice si incantare, de asemenea, acestia ajung la finalul filmului sa simta un sentiment de usurare, caci placerea pe care acestia o simt provine din frica. Cei pasionati de filme de groaza le urmaresc constant datorita starii de usurare pe care o simt atunci cand acel film (perceput ca si un pericol) s-a terminat.

Spread the love