De ce este important ca un telefon mobil să fie original?

  • Home
  • TEHNOLOGIE
  • De ce este important ca un telefon mobil să fie original?
telefon mobil să fie original

Numărul telefoanelor mobile aflate pe piața second hand este foarte mare și prețul acestora este destul de redus față de cel din magazin pentru a face cumpărarea unuia destul de profitabilă.

Problema care apare este că aceste telefoane nu sunt întotdeauna originale și s-ar putea să te trezești cu o copie care nu știe să facă prea multe. Nu o să intru în detalii despre cum verifici un telefon deoarece am găsit acest articol despre cum să verifici dacă un smartphone este original sau nu și vi-l recomand.

În continuare voi vorbi despre pericolele la care ne expunem atunci când decidem să cumpărăm un produs la mâna a doua și de ce e important să verificăm autenticitatea și proveniența sa.

Pentru că ne referim la telefoane mobile, unul dintre cele mai mari pericole este faptul că bateria unui astfel de device nu va trece prin toate procesele de verificare și există un risc foarte mare ca aceasta să cedeze foarte repede sau să ia foc/explodeze în timpul încărcării peste noapte. În cazul telefoanelor originale acest lucru nu se mai poate întâmpla deoarece bateriile trec prin foarte multe teste, iar dacă temperatura atinge limite periculoase, telefonul se va închide și va opri alimentarea.

Rezistența produsului în general va fi una deficitară în cazul în care acesta este unu contrafăcut. De exemplu, cablurile de alimentare, plasticul de pe spate și căștile se pot crăpa sau rupe foarte rapid. Astfel, chiar dacă salvezi câteva sute de lei față de prețul din magazin, la final s-ar putea să nu merite.

Pe lângă problemele legate de calitate menționasem la începutul articolului că trebuie să fiți atenți la locul din care provine acel telefon. Întotdeauna aveți grijă să cereți vânzătorului factura/cutia, astfel veți evita riscul de a cumpăra un obiect furat. Deși telefoanele au sisteme din ce în ce mai performante, încă există oameni care fură și încearcă să scape de ele pe site-urile de vânzare la prețuri de nimic. Problema este că dacă vei fi găsit, trebuie să înapoiezi produsul și rămâo și fără bani până în momentul în care hoțul va fi prins.

Nu există garanție pentru produsele cumpărate second hand și nici nu le poți returna în cazul în care nu-ți convine ceva anume la ele.

Concluzia este că rămâne la latitudinea voastră dacă doriți să cumpărați sau nu un telefon SH, dar ca idee principală ar trebui să cântăriți bine cât de mult contează aceste dezavantaje pentru voi și să verificați ca telefonul să fie original deoarece în cazul acesta dispar o parte din riscuri.

De exemplu, dacă telefonul este original și vine cu factură+cutie, singura problemă ar fi faptul că nu e nou și nu mai ai garanție la el, dar câteva sute de lei în minus s-ar justifica în cazul acesta.