De ce ar trebui să alegi produsele BIO și care sunt beneficiile?

bioboom

Produsele BIO reprezintă o industrie în continuă creștere într-o lume în care până acum, fast-food-ul a fost la putere. Beneficiile acestor produse îi încurajează pe aceia care au un interes deosebit atât pentru sănătatea proprie, cât și pentru mediul înconjurător. Dar care sunt mai exact acestea și de ce e bine să le alegem? În acest articol vom încerca să răspundem la aceste întrebări.

Ce sunt „alimentele ecologice” sau produsele BIO?

În ciuda unui deceniu de popularitate crescândă în lumea alimentelor ecologice, rămâne o confuzie în ceea ce înseamnă defapt acest termen care are interpretări diferite folosite în diferite contexte. Aceasta este o confuzie pe care am vrea să o clarificăm! Majoritatea oamenilor ar asocia corect acest termen de aliment ecologic cu evitarea utilizării chimicalelor în producția alimentară, dar nu vor mai lua în considerare și standardele și prevederile privind agricultura ecologică.

Alimentele ecologice sunt parțial definite ca produs al unei agriculturi care evită substanțele chimice sintetice ca îngrășăminte, pesticide și agenți de creștere. Dacă e să adăugăm, am aminti și evitarea substanțelor chimice în terenurile utilizate pentru cultivarea culturilor și alimentele / medicamentele acordate animalelor crescute pentru a produce anumite alimente (laptele, carnea). Acest lucru înseamnă că toate fermele și instalațiile de producție trebuie să respecte standardele convenite prin care sunt inspectate înainte de înregistrare și de aprobare ca furnizor de alimente ecologice.

Cine consumă produse BIO?

Se estimează că, în Europa, vânzările de alimente ecologice vor crește cu 20% pe an. Deși datele recente nu sunt disponibile, studiile de acum zece ani au arătat că, în 2002, piața globală a alimentelor ecologice a fost estimată la aproximativ 16 miliarde de lire.

În general, consumatorii de alimente ecologice sunt femei mai în vârstă cu copii, dar și consumatorii mai tineri manifestă atitudini pozitive față de alimentele ecologice.

De asemenea, se constată că alegerea de a consuma alimente ecologice este o parte a unei ideologii distincte și a unui sistem de valori care afectează atitudinile și convingerile unei persoane. În mod specific, valori precum altruismul (preocuparea altruistă pentru ceilalți), ecologia (armonie cu mediul și durabilitatea) și spiritualitatea sunt în mod obișnuit legate de ideologia alimentelor ecologice.

O caracteristică finală a consumatorilor de alimente ecologice este convingerea lor ridicată că sunt responsabili de a se îngriji de propria sănătate. Astfel, aceștia combină un stil de viață sănătos cu o alimentație sănătoasă și vor dori să rămână la curent cu cercetarea în domeniul sănătății.

De ce să consumi alimente BIO?

logo bioboomPentru că sunt sănătoase, și acesta este cel mai important motiv. Sănătatea trebuie să fie pe primul loc mereu, chiar dacă asta înseamnă să ne schimbăm stilul de viață, nu o să regretăm dacă facem asta. Un stil de viață sănătos ne va face să ne simțim mai bine, mai lipsiți de stres și mai fericiți.

În plus, pentru copiii care abia își obișnuiesc organismul cu noile alimente, cel mai bine e să ne asigurăm că le oferim produse organice, iar cel mai de încredere loc este bioboom.ro! Cel mai mare site cu produse BIO de orice fel, certificate și provenite de la producatori de încredere.

Spread the love
Tags: