Curatarea dintilor cu diferite periute de dinti

  • Home
  • DIVERSE
  • Curatarea dintilor cu diferite periute de dinti
dantura-perfecta

Cu o ingrijire dentara atenta, iti poti mentine sanatatea si frumusetea, insa, trebuie sa ai grija si de o dieta echilibrata, de igiena orala, precum si de examene preventive la un  stomatolog. Pentru a-ti mentine sanatatea dentara, este important sa mergi la stomatologie de 2 ori pe an, pentru o examinare la medicul dentist, deoarece tratamentul in timp util te va scapa de probleme. Daca ai o durere de dinti, consulta imediat un medic dentist, pentru a primi un tratament in timp util.

Consumul de legume si fructe crude functioneaza excelent pentru gingii si smaltul dintilor. Merele si morcovii sunt deosebit de utile. Igiena orala zilnica este principala conditie pentru a mentine sanatatea dintilor si a gingiilor. Este necesar in special sa te speli pe dinti inainte de culcare, pentru a reduce efectul negativ al bacteriilor asupra cavitatii bucale si a dintilor. Periajul de dimineata iti va reimprospata cavitatea bucala si va creste fluxul sanguin.

Tipuri de produse pentru igiena orala

Oricat de surprinzator ar parea, periajul corespunzator nu numai ca poate preveni aparitia bolilor dintilor si gingiilor, ci si protejeaza o persoana impotriva dezvoltarii proceselor inflamatorii ale tractului gastro-intestinal. Pentru a realiza acest lucru, alegerea produselor de igiena orala, trebuie sa fie luata in serios. Paste de dinti, geluri, perii, ata dentara, irigatoare, perii, elixiruri si apa de gura – toate aceste substante sunt produse de igiena orala, insa nu toate trebuie sa fie utilizate in acelasi timp.

Dupa cum arata practica, oamenii au putine cunostinte despre calitatea periutelor de dinti. In lumea moderna, nu mai este obisnuit sa iti perii dintii cu o periuta de dinti traditionala. Daca anterior o periuta de dinti electrica era considerata un fel de lux, astazi este deja dificil sa mai surprinda pe cineva.

Calitatea periajului dentar

Conform clinicii de stomatologie Art Dental Studio, periajul cu o periuta electrica nu este foarte diferit de cel mecanic, dar este totusi mai eficient, deoarece capul se roteste in directii diferite, care fac ca periajul dintilor sa fie mai rational si de inalta calitate. Cele mai problematice zone de spalare a dintilor sunt, in mod traditional, partea interioara a incisivilor inferiori (unde se formeaza tartrul), suprafata interioara a dintilor de mestecat si partea exterioara superioara a dintilor de mestecat.

O periuta de dinti traditionala nu te poate ajuta sa cureti aceste locuri. Ai nevoie de o periuta de dinti electrica, cu ultrasunete sau cu irigator. Irigatoarele, fara presiune mecanica, folosind doar presiunea unui flux de apa, curata spatiul interdental, pliurile gingivale si suprafetele interne ale dintilor.

Printre avantajele unui irigator se numara efectul terapeutic de masaj si capacitatea de reglare a presiunii apei. Periutele de dinti cu ultrasunete fara interventie abraziva, indeparteaza lanturile intregi si acumularile de bacterii, atat pe suprafata dintelui, cat si la o adancime de aproximativ 5 mm in interiorul gingiilor. Periuta de dinti trebuie pastrata curata, dezinfectata periodic cu o solutie de sare sau peroxid de hidrogen. Pentru spalarea dintilor, este indicat sa alegi o pasta de dinti buna, sa nu abuzezi de albirea dintilor, care se subtiaza si strica smaltul. De asemenea, nu uita sa vizitezi si medicul stomatolog o data la jumatate de an, pentru periajul preventiv profesional.

Spread the love