Cum să-ți alegi corect o pereche de ochelari de soare

Atunci când ne gândim la un astfel de accesoriu tindem să-l alegem doar pentru că ne ajută să arătăm mai bine. Pentru că sunt foarte importanți pentru sănătatea ochilor noștri, ochelarii de soare de bărbați nu trebuie aleși doar pentru aspect, ci trebuie să urmărim o serie de criterii care ne ajută să facem alegerea corectă. Mai mult decât atât, unele perechi cumpărate doar pentru estetic ne pot afecta privirea și cu siguranță nu ne dorim acest lucru. Nu este exclusă nici o vizită la oftalmolog atunci când dorim să facem această alegere, ba dimpotrivă, OPTIblu chiar recomandă.

Contează culoarea lentilelor de pe perechea de ochelari de soare aleasă?

Radiațiile UV ne pot afecta atât prin contact direct cu ochiul, cât și prin reflexia acestora cu solul. Chiar dacă nu suntem obișnuiți să purtăm ochelari de soare de bărbați iarna, acest lucru ar trebui să devină un obicei, deoarece zăpada ne poate cauza reale probleme mai ales în zilele în care soarele își face simțită prezența.

Lentilele sunt cea mai importantă parte din acest accesoriu și trebuie să le alegem cu mare atenție. Pentru că unele culori, chiar dacă oferă un aspect mai special, ne pot face mai mult rău decât ne-am putea imagina, trebuie să aflăm care sunt culorile de care trebuie să ne ferim, dar și cea pe care trebuie să o preferăm.

 

  • Culoarea gri

 

Este cea mai potrivită pentru o pereche de ocheari de soare bărbați pentru că nu distorsionează imaginea și modul în care percepem lucrurile din jurul nostru în momentul purtării.

 

  • Culoarea galbenă

 

O pereche de ochelari de soare de bărbați care au culoarea lentilelor galbenă poate crește constrastul. Această culoare este potrivită pentru vânători sau iubitorii sporturilor de iarnă deoarece reduce cantitatea de lumină albastră. Este important de menționat că nu se recomandă culoarea galbenă pe lentilele unor ochelari de soare bărbați atunci când conducem sau practicăm unele activități la care este foarte important să percepem culorile corect.

 

  • Culoarea maro

 

Chiar dacă poate îmbunătăți constractul, această culoare, la fel ca în cazul culorii galbene, este mai potrivită pentru cei care practică sporturi de iarnă deoarece diminuează cantitatea luminii albastre, dar nu sunt potriviți pentru orice moment din zi sau orice activitate practicată.

Ochelarii de soare pot fi purtați și de cei cu afecțiuni de vedere?

Se recomandă purtarea unor ochelari de soare de bărbați de la OPTIblu chiar și persoanelor care suferă de anumite afecțiuni la nivelul ochilor. Pentru că poate deveni incomod și ciudat să purtăm două perechi de ochelari în același timp, aceste persoane pot opta pentru niște lentile de contact în zilele de vară sau când soarele este un adevărat pericol peste care pot pune ochelarii de soare preferați.

Lista acestor detalii poate continua pentru fiecare culoare și recomandare în parte, iar cea mai bună decizie pentru tipul de activități desfășurate le puteți lua alături de un medic specialist sau un asistent OPTIblu, care vă pot da cele mei bune sfaturi. Indiferent de anotimp, acest accesoriu trebuie să fie mereu la îndemână. Ochelarii de soare sunt un plus din punct de vedere estetic și o nevoie din punct de vedere al sănătății ochilor.