Cum să te încălzești iarna fără să plătești nimic?

centrala-pellet

Dacă stăm să ne gândim puțin, care ar putea fi visul oricărui om, mai ales în prag de plină iarnă când temperaturile scad și costurile pentru întreținere cresc? Răspunsul este: căldura necesară în casă și cât mai puține costuri, dacă s-ar putea costurile să fie reduse de tot! O să vă întrebați acum probabil: Este posibil așa ceva?

Dacă nu ar fi fost posibil, nu am mai fi scris despre asta cu siguranță. Acest lucru este posibil în cazul persoanelor care au centrale pe peleți.

Acum probabil o să vă întrebați, dar peleții nu trebuie și aceștia plătiți? Ei bine, ar trebui să știți că există persoane care își fac acum singuri peleții în propria lor gospodărie și chiar nu-i costă nimic, mai ales dacă au și animale care să le producă materia primă!

Acest lucru ne spune un domn, care a găsit soluția impresionată de a nu plăti nimic pentru încălzire. După spusele acestuia, a cumpărat de pe internet o mașinărie care îl ajută să-și facă singur materialul de foc pentru iarnă, proprii peleți produși chiar de el. Mai exact, peleți de dimensiunea unor mucuri de țigară, fabricați din bălegar și paie. A trebuit însă să investească ceva pe utilaj, însă gunoiul îl ia din ferma de chinchila pe care o deține de câțiva ani. Acesta nu s-a gândit să facă o afacere din acest lucru, ci își produce pentru consumul propriu. Dacă într-adevăr îi mai rămân peleți, atunci îi vinde la prețuri competitive pentru piață.

Vând un sac de 20 de kilograme cu 10 lei și e un preț bun zic eu. Dacă stăm să o luăm așa, din câte am calculat eu, pentru o casă cu o suprafață de 150 metri pătrați, încălzirea cu peleți din biomasă nu depășește suma de 350 de lei lunar. 350 de lei lunar reprezintă jumătate din costurile unei centrale termice pe gaz. Pe oamenii care își produc singuri peleții, cum sunt eu, nu-i costă nimic și își pot scoate investiția în aproape 6 luni. Am descoperit această metodă din pură întâmplare. Când mi-am dat seama că mă pot folosi de tot ce produce ferma, am zis că ar trebui să profit de acest lucru.

Însă, acest domn nu este singurul exemplu. Pentru că din ce în ce mai mulți oameni își achiziționează centrale pe peleți și pentru că cererea a început să fie din ce în ce mai mare, un domn a trecut la producția industrială. Acesta a construit o fabrică de peleți din paie și a reușit să-și acopere 70% din cheltuieli cu ajutorul fondurilor europene.

Iată încă un motiv pentru care din ce în ce mai mulți oameni își doresc să-și cumpere centrale termice pe peleți, pentru că indiferent dacă își produc ei combustibilul sau îl cumpără, costurile sunt mult mai mici ca în cazul celorlalte metode de încălzire. Important este să fim creativi și să știm să ne punem în practică toate ideile de afacere pe care le avem. Astfel, putem ajunge să avem succes peste noapte și să revoluționăm piața cu o idee mai specială.