Cum să rămânem întipăriți în istoria timpului și a științei umane?

  • Home
  • ACTUALITATE
  • Cum să rămânem întipăriți în istoria timpului și a științei umane?

Cum să rămânem întipăriți în istoria timpului și a științei umane?

Timpul ne plasează în față ochilor condițiile sale stricte și dogmatice. Și să deviem de la norma temporală juridic dictată de Măria sa, nici în vreun fel n-o să reușim. Ceea ce ne stă în puteri este să alegem modalitatea prin care să rămânem consfințiți de timp în cale sa, ce o străbate de-a lungul epocilor asemeni unui râu zbuciumat.

Ce oare să mai inventăm, ca să fim irepetabili sau memorabili? Cărți s-au scris, opere de artă s-au creat, bicicleta s-a inventat, deci descoperiri se produc la tot pasul. Globalizarea și tehnologia, acestea două devin clișee ale secolului XXI. Și nu avem să facem altceva, decât să ne subjugăm și să ne construim viața în concordanță cu reglementările împărtășite.

Toate cele recent enumerate, care i-au făcut faimoși și „eterni” pe alde Michelangelo, Newton, Rowling etc. au avut impact la timpul său, în secolele precedente, în circumstanțele existente de atunci. Reieșind din ceea ce ne impune actualitatea, suntem nevoiți să ne adaptăm viziunile, speranțele la ceea ce a agonisit societatea.

TEHNOLOGIA ȘI INOVAȚII. Altfel-nu.

Acesta e mijlocul prin intermediul căruia vom rămâne mereu puternici să ne opunem forței istovitoare a timpului nemilos. Următoarele extreme ale timpului vor fi cei ce vor avea tupeul să extragă noutatea și s-o așeze armonios pe farfurie, în fața omului simplu înfometat de Nou.

Printre căile accesibile de a deveni eternizat se află ceea ce e la îndemâna atenției noastre, locatari ai secolului XXI. În primul rând, Internetul. Includerea în lumea externă, site-uri de socializare (precum Facebook-ul), servicii de promovare și optimizare a site-urilor (precum serviciile seo) – toate reflectă  preocupările și hobby-urile actuale. Astfel devii celebru în sensul direct al cuvântului.

În al doilea rând, ar fi continuarea căii din secolul XX, și anume punerea în aplicare a ideilor Science-Fiction ce păreau cândva ireale. Mintea umană nu are limite. Spre exemplu, oamenii de știinţă de la Centrul de Ecrane Flexibile de la Universitatea Arizona lucrează împreună cu Hewlett-Packard şi armata SUA la un prototip de hârtie electronică flexibilă ce utilizează LED-uri organice. Aceștia chiar vor deveni în curând celebri grație invenției. Sau altă idee-trăsnet – mantia de invizibilitate. Nu există acum, dar un grup de oameni de ştiinţă se aşteaptă să poată să facă obiectele să dispară ca prin minune. Şi asta în acest secol. La fel ca și mulți alți savanți, Susumu Tachi, de la Universitatea Keio din Japonia, dezvoltă ochelari de protecţie pentru invizibilitate, mantii şi alte asemenea obiecte magice care există acum doar la Harry Potter şi amicii lui de la Hogwarts. Ochelarii speciali ai lui Tachi fuzionează imaginile de la două camere separate într-o scenă unică, la fel cum funcționează un „ecran verde” într-un film. 

Și n-ar fi acestea adevărate explozii cognitive ale creierului uman? Calea eternizării și edificării numelui depinde de propria noastră persoană. Și vorbesc despre oamenii, ai căror prezența nu doar înfrumusețează anturajul secolului XXI, dar care îi și poate schimba conturul.

       Sper să fi avut o „audiență” motivată, dornică de schimbare și energică pe valul șerpuit al timpului. Cu alte cuvinte, sper că am condensat idei inovatoare în pupile năstrușnice.

 

Spread the love
Tags: