Cum îți construiești o garderobă capsulă?

  • Home
  • UTIL
  • Cum îți construiești o garderobă capsulă?

Vara este chiar după colț și probabil și tu arzi de nerăbdare să ieși din nou în lume și ,cel mai probabil, să-ți afișezi noile ținute. Din nefericire, tocmai ai constatat că șifonierul tău este într-un grad avansat de dezordine și habar nu ai cum te vei îmbrăca în prima zi de liberă circulație. Nu e niciodată prea devreme să te ocupi de reorganizare și să începi să-ți construiești propria garderobă capsulă. Majoritatea dintre noi achiziționăm haine fără să gândim în perspectivă, ne bazăm doar pe impuls. Urmează sfaturile de mai jos pentru a avea mereu un outfit la îndemână, indiferent de ocazie.

Stabilește cum îți petreci timpul

Și totuși ce înseamnă această garderobă capsulă? O astfel de colecție de haine îți dă posibilitatea să creezi o multitudine de ținute cu un număr minim de piese vestimentare, de obicei cele de bază în garderoba oricărei femei. 

Sigur, definiția pieselor de bază va varia de la persoană la persoană, deci trebuie să ai în vedere cum îți petreci timpul și cum te îmbraci pe parcursul unei zile sau unei săptămâni. Gândește-te la funcționalitatea hainelor din viitoarea ta garderobă, nu doar la stil. Hainele trebuie să se potrivească activităților și mediului în care îți petreci timpul. 

Creează module

După ce ai definitivat cât timp vei petrece în fiecare mediu și ce fel de stil trebuie să abordezi, vei avea un punct de plecare. Următorul pas este să creezi un modul, adică un grup de articole vestimentare în care absolut toate piesele se potrivesc unele cu celelalte. Crede-ne pe cuvânt, diminețile tale vor fi mult mai ușoare cînd te vei duce la șifonier și-ți vei crea o ținută în mai puțin de cinci minute. 

De exemplu: o cămașă care merge cu toate perechile de blugi, o rochie care poate fi purtată cu toate perechile tale de încălțăminte damă AnnaCori, sau un sacou care poate fi asortat la toți pantalonii tăi de stofă. Orice piesă vestimentară care nu își găsește întrebuințarea în niciun modul, nu are ce căuta în garderoba ta capsulă. Vei fi surprinsă, totuși, când vei constata că pantofii perfecți nu sunt un mit, ceea ce înseamnă că este probabil să ai o pereche care se potrivește în orice grup de piese vestimentare.  

Un modul va include de obicei:

  • Blazer/cardigan/geacă de blugi/geacă de piele, ceva care se poartă pe deasupra.
  • Trei top-uri, și aici ai de ales: cămașă cu mânecă lungă, scurtă, tricou,maieu, sau o bluză, depinde ce ai deja în colecție.
  • Două perechi de pantaloni: blugi, pantaloni de stofă, pantaloni de doc, etc.
  • Două sau trei perechi de pantofi: sport, casual și eleganți. 

Pe baza combinațiilor din toate cele de mai sus, vei obține o multitudine de ținute. Ține minte, ca acest lucru să se întâmple, fiecare piesă trebuie să se potrivească cu toate celelalte. 

Alege cîteva piese centrale în fiecare modul

Bine, bine, toate acestea sună ok în teorie, dar cum fac să potrivesc toate aceste piese împreună? Ce culori să aleg? Să folosesc nuanțe neutre sau să mă îmbrac în culori țipătoare? Ei bine, depinde de tine și de stilul tău. Stiliștii recomandă alegerea câtorva piese centrale în funcție de care le poți coordona și pe restul. 

De exemplu, poți alege cămașa preferată și, în funcție de materialul, croiala și culorile ei, poți decide ce alte piese se potrivesc cu ea. Fă asta în jurul câtorva piese distincte și felicitări, tocmai ai obținut o garderobă capsulă!

Să le porți cu plăcere. 

Spread the love