Cum alimentam o motocoasa profesionala

blog

Preferi un aparat fiabil, care se uzeaza mai greu si se intretine usor? Atunci opteaza pentru o motocoasa in 4 timpi. Aceste detalii fac cuplu chiar si la turatii mici, consumul de carburant fiind mai scazut. Prin urmare, motocoasa cu motor in 4 timp este mai economa.

Cum alimentam motocoasa profesionala?

Motocoasa profesionala cu motorul in patru timpi se alimenteaza altfel decat cea cu motorul in doi timpi. Benzina se foloseste ca si la motorul cu doi timpi, adica o calitate de cel putin AI-92, curata si proaspata (depozitata si pastrata nu mai mult de 60 de zile in afara benzinariei). Uleiul se alege si el in mod special pentru motoare in patru timpi, care corespunde clasificarii SAE 30 si API. Acesta nu trebuie sa fie amestecat in nici un caz cu benzina!

Turnati uleiul in carter; de obicei – nu mai mult de 90 ml pentru prima alimentare. Cand benzina se termina, uleiul poate sa ramana. Daca ramine mai putin de jumatate, adaugati ulei in carter.

Turnati benzina in rezervorul de combustibil, tinandu-l astfel incat capacul sa fie in partea de sus. Supraincarcarea rezervorului cu benzina este inacceptabila, deoarece aceasta se va scurge in orificiul de admisie, iar ca urmare motorul se poate defecta ori benzina se poate aprinde.

Asezati la loc aripioarele rabatabile ale busonului rezervorului, rotiti-l pana la opritor si inchideti etrierul. Astfel se reduce riscul de deschidere a busonului rezervorului de la vibraţiile motorului si implicit de scurgere a combustibilului. Aveti grija si la inetanseitati; daca exista scurgeri de combustibil, nu porniti motorul in nici un caz, pentru ca apare un pericol de incendiu şi implicit de deces.

Dupa ce motorul este gata de pornire, folositi tehnologia si echilibrul corect al lucrului cu motocoasa.

Sfaturi cu privire la alimentarea motocoasei

In primul rind , uleiul de motor poate fi cumparat la hipermarketuri ori la benzinarii. In al doilea rind, atunci cand alimentati motocoasa profesionala cu benzina, este necesar sa se respecte masurile de securitate:

  • inainte de alimentare opriti motorul;
  • nu alimentati cand motorul este încă fierbinte. Prin vărsare poate exista pericol de ardere;
  • asigurati-va ca nu se afle alte persoane sau animale in apropierea suprafetei de lucru (distanta minima de 15 m). Indepartati orice corpuri straine din iarba, cum ar fi pietrele;
  • nu varsati benzina , iar daca s-a varsat, stergeti imediat;
  • deschideti cu atentie capacul de la rezervor, pentru ca o eventuala suprapresiune sa se poata degaja incet fara sa sara combustibil din rezervor;
  • faceti alimentarea numai in locuri ventilate;
  • in timpul alimentarii trebuie sa aveti grija sa nu se verse combustibil pe haine;
  • porniti motocoasa numai dupa ce v-ati idepartat la o distanta nu mai mica de 10 m de la locul unde se afla rezervorul cu benzina sau amestec de combustibil.

In al treilea rand , daca nu intentionati sa folositi motocoasa timp indelungat, benzina ramasa trebuie sa fie drenata.

Daca veti indeplini toate aceste recomandari, veti avea parte de un aparat de cosit impecabil pe termen lung.