Cum alegi paleta cromatica in bucatarie

Atunci când planificați noile culori pentru bucatarie moderna, este important să țineți cont de zonele adiacente de unde aceasta poate fi văzută – mai ales în cazul în care bucătăria este deschisă către alte camere din casă. Și, din moment ce nimeni nu-și dorește să schimbe designul și culorile în fiecare an pentru a fi în tendințe, o schemă de culori atemporală va dăinui în timp. Culorile naturii, cele neutre și cele pământești sunt întotdeauna alegeri potrivite și inspirate, ușor de folosit și de asortat. Dulapurile din lemn cuprind o gamă largă de tonuri de maro, în timp ce aparatele din oțel inoxidabil se potrivesc perfect la o nuanță de gri. Niciodată nu veți da greș dacă mergeți pe decorarea cu pietre naturale, pentru podea, blat sau backsplash. De asemenea, cromatica se potriveste atat bucatariilor simple at si pentru bucatarii germane. Daca nu stii cum va arata totul, folosetse confirgurator mobila de bucatarie pus la dispozitie de KuechenTreff.ro.

Albastru înghețat + alb + gri-porumbel

Într-o astfel de bucătărie luminoasă și aerisită totul este plin de seninătate. Lumina naturală asociată cu un tavan din scândură albă și dulapurile din metal, care adaugă strălucire, fac spațiul să se simtă atât de deschis. O placă de marmură albă creează un contrast puternic cu vopseaua de culoarea mării înghețate. ”Scânteia” vine de la gresia blackspalsh-ului de un gri-porumbel. Podelele maro-roșiatic păstrează camera aproape de natură și pământ și adaugă căldură spațiului. În timp ce lemnul alb și cel natural rămân cele mai populare alegeri pentru dulapurile de bucătărie, griul metalizat a câștigat teren în ultimii ani. Acest nou neutru oferă o alternativă elegantă și sofisticată caselor moderne. Atunci când este cuplat cu blaturi albe sau negre, griul oferă un fundal discret, care permite accente de culori.

Bleumarin + alb de zăpadă

Podelele din lemn masiv dau unei bucătării o calitate robustă și viguroasă, destul de opusă aparatelor moderne și accesoriilor care vor alcătui restul camerei. Desăvârșirea constă în gresia și blaturile albe în deplin contrast cu dulapurile de un albastru adânc. Oțelul accesoriilor suple conferă valoare camerei. Bleumarinul dulapurilor aproape că se amestecă cu ”fațadele” lor simple. Un candelabru abstract va face o declarație subtilă albului perfect neted și liniilor complicate.

Alb + albastru pal + albastru cobalt

Alegeți diferite nuanțe de albastru pentru bucătăria dvs. și creați o paletă de inspirație marină, care cu certitudine va fi calmantă și relaxantă. Blaturile din cobalt albastru sporesc albul dulapurilor, iar blatul insulei de culoarea bronzului și parchetul pal aduc aminte de culoarea nisipului, un partener adecvat pentru a încălzi un pic nuanțele apoase care îl înconjoară. O pereche de pandative din cupru și niște scaune din lemn de tip bar nu vor face altceva decât să adauge căldură.

Aceste trei optiuni sunt potrivite pentru fiecare stil si forma de bucatarie. Mai mult decat atat, aceste anu se vor demoda niciodata.

Tags: