Cum alegem un laptop de gaming

gaming-laptop

Atunci cand vine vorba despre alegerea unui laptop potrivit de gaming, trebuie avute in vedere mai multe lucruri, astfel incat alegerea sa fie una cat mai buna. In cazul unui laptop de gaming, cel mai important lucru este echilibrul si anume ca un laptop trebuie sa va multumeasca asteptarile. Acesta trebuie sa aiba un aspect, dar si niste dotari cat mai bune.

Pretul laptopului trebuie corelat cat se poate de mult cu performanta sa. Va trebui sa aveti un procesor de top, dar si o placa video de o calitate cat mai biuna. Chiar si display-ul ar trebui sa fie unul satisfacator din toate punctele de vedere. Stocarea in acest caz trebuie sa fie SSD, iar memoria de care aveti nevoie ar trebui si ea sa fie suficienta. Nu uitati si de sistemul de racire, pentru ca si acesta trebuie sa fie unul cat mai performant si sa faca fata cerintelor voastre. Procesorul unui laptop de gaming nu trebuie sa aiba o frecventa mai mica de 2.4 Ghz.

In ceea ce priveste procesoarele pe care le veti alege, Intel Core i5 si i7 sunt optiunile pe care ar trebui sa le aveti in vedere. Nu uitati si de faptul ca in stransa legatura cu performantele oferite de catre procesor, placa video trebuie si ea sa faca fata cat mai bine cerintelor. Un procesor slab nu va face decat sa va incetineasca jocul. Daca iti doresti asadar un laptop de gaming, atunci va trebui sa scoti mai multi bani din buzunar. Daca iti doresti un laptop performant, pe care sa lucrezi alege un refurbished laptop si beneficiezi si de un pret cu mult redus fata de unul nou.

O placa video de exceptie este ceva foarte important atunci cand va alegeti laptopul. Aceasta este cea mai performanta componenta a laptopului de gaming. Cu ajutorul unei placi bune video, jocurile vor rula fara nici un fel de problema. Atat AMD, cat si nVidia sunt doua solutii spre care puteti merge pentru ca ambele fac fata cu brio majoritatii jocurilor aparute chiar si recent pe piata. Dimensiunea ecranului, dar si rezolutia acestuia sunt alte aspecte importante. Pentru ca jocul sa para cat mai real, veti avea nevoie de un ecran pe masura, de aceea este indicat sa alegeti un laptop care va ofera un ecran cu dimensiuni mai mari. Display-ul ar trebui sa ofere o foarte buna reproducere a culorilor. De asemenea, el trebuie sa ofere o luminozitate mare, dar si niste unghiuri de vizualizare mari. Memoria RAM al unui astfel de laptop ar trebui si ea sa fie de minim 8GB.