Cum alegem tipul de invelitoare pentru acoperis

  • Home
  • UTIL
  • Cum alegem tipul de invelitoare pentru acoperis
blog

In procesul de constructie a casei de vis, alegerea invelitorii pentru acoperis este o etapa foarte importanta. In aceasta decizie, poti solicita sfaturile proiectantului sau ale arhitectului, avand in vederea ca, in functie de greutatea invelitorii este realizata si structura de rezistenta a casei. Valoarea estetica este, desigur, un alt motiv pentru care ar trebui sa acorzi atentia necesara alegerii invelitorii pentru acoperis. 

In continuare iti oferim cateva recomandari utile in acest sens si iti spunem care sunt acele aspecte in functie de care sa alegi un model de invelitoare. 

Greutatea redusa 

Greutatea invelitorii este exprimata in numarul de kilograme pe metru patrat. Aceasta stabileste efortul pe care structura si fundatia constructiei trebuie sa il sustina pentru a conferi stabilitate acoperisului. 

 

Designul 

Acoperisul este, poate, acea componenta care atrage privirile atunci cand analizam exteriorul unei constructii. De aceea, este esential sa optezi pentru o invelitoare care sa completeze armonios designul locuintei. Culoarea este foarte importanta, dar la fel si stilul invelitorii. Din fericire, pe piata este disponibila o oferta variata de modele si culori, potrivite pentru orice tip de constructie. 

 

Gradul de izolare fonica

Pentru un plus de confort in propria locuinta, acorda atentie gradului de izolare fonica pe care invelitoare il are. Fii atent la acest aspect mai ales daca iti doresti o mansarda locuibila. Opteaza, asadar, pentru un tip de invelitoare care sa fie rezistenta la impactul grindinei si a ploilor torentiale. 

 

Proprietatile termoizolante 

Poti alege o invelitoare care permite montarea in sistem subventilat, o conditie esentiala pentru confortul termic confortabil mansardei, in special pe timpul verii. 

De asemenea, in functie de alegerea ta nu uita sa achizitionezi si vata minerala disponibila la https://www.macostore.ro/vata-minerala, atat de utila pentru lucrarile de termoizolatie ale acoperisului. Intre timp, descopera care sunt avantajele termoizolarii cu vata minerala

 

Accesoriile 

Atunci cand ai ales modelul dorit de acoperis, asigura-te ca acesta vine la pachet cu toate accesoriile necesare. De exemplu, vei avea nevoie de un sistem pluvial complet, care cuprinde burlane si jgheaburi, dar si de alte accesorii specifice, cum ar fi coame, folii anticondens, parazapezi, benzi ventilate si multe altele. 

 

Montajul usor 

Usurinta sau dificultatea montarii invelitorii influenteaza considerabil costul manoperei. Din fericire, tehnologia a evoluat destul de mult in utimii ani, astfel ca ca ai o gama de produse variata din care poti alege o invelitoare care se monteaz simplu. 

 

Intretinere minima dupa montaj 

Un acoperis de calitate trebuie sa isi pastreze proprietatile cat mai bine, in ciuda trecerii timpului. Optand pentru o invelitoare de slaba calitate, vei creste automat costurile necesare pentru intretinerea acestuia dupa montaj. 

 

Garantia 

Un alt criteriu in functie de care sa alegi un acoperis este durata garantiei. Inca de la inceput trebuie sa te asiguri ca invelitoarea are garantie pe termen lung, indiferent ca vorbim despre durata de exploatare, mentinerea culorii sau coroziune. 

Alegerea tipului de invelitoare potrivit pentru casa ta este foarte important. Ia in calcul criteriile prezentate in acest articol in procesul de achizitie al acesteia. 

Spread the love