Criza ajută piața de produse IT refurbished

blog

Una dintre tendințele anilor de criză, este creșterea notabilă a cererii de sisteme și servere refurbished ale mărcilor cunoscute pe piața serverelor. Unul dintre motive este reducerea bugetului. În astfel de condiții, consumatorii de orice produs, inclusiv servere, sunt obligați să caute o alternativă mai ieftină. Există însă o altă opțiune – cumpărarea unui server al unei mărci cunoscute, dar refurbished, adică recondiționat. Lăsând la o parte prejudecățile, într-o serie de cazuri, această abordare este foarte atractivă și oferă o serie de avantaje. Mai ales când vine vorba de așa-numitele servere refurbished, deoarece, serverele testate, reconfigurate și puse în ordine completă, sunt gata să servească mult timp.

Servere refurbished – fără prejudecăți

Între un server sh și unul refurbished există două mari diferențe. În ultimul caz, acestea sunt curățate în interior și în exterior, este îndepărtat praful și murdăria, apoi serverul este testat și supus la stres, completat în conformitate cu cerințele clientului, iar componentele „slabe” sau care nu sunt credibile din punct de vedere al fiabilității, sunt înlocuite. De obicei, garanția pentru un astfel de server poate depăși chiar perioada de garanție oferită de producător pentru echipamentele noi. În Occident, piața echipamentelor recondiționate, fie că sunt servere sau iPhone, este extrem de dezvoltată și crește în fiecare an. Cu toate acestea, mulți oameni tratează hardware-ul recondiționat cu prejudecăți.

Procese de modernizare

Astfel de sisteme au trecut prin procesul de modernizare și le-au fost înlocuite componentele defecte, urmate de testare. Deoarece hardware-ul recondiționat este supus unor teste și verificări individuale riguroase, este la fel de fiabil ca și hardware-ul nou din punct de vedere al fiabilității, și chiar îl poate depăși. Echipamentul recondiționat de înaltă calitate este întotdeauna însoțit de o garanție, iar clienții pot primi servicii și asistență.

Servere refurbished la fel ca cele noi

Serverele refurbished arată la fel ca cele noi și funcționează la fel. Un server refurbished este verificat, testat, curățat și pus în vânzare într-o stare similară unui sistem nou. Actualizarea parcului de servere la fiecare 3-5 ani este benefică pentru producători, dar și pentru afacerea ta. Potrivit experților internaționali, achiziția de echipamente IT recondiționate, oferă economii de 50-70% în comparație cu achiziția de sisteme noi. Și de asemenea, nu își pierd calitatea. O atenție deosebită se acordă fiabilității. Specialiștii efectuează diagnosticarea completă și testarea fiecărui server refurbished. Pentru ca serverul să funcționeze mult timp, toate detaliile procesului de recuperare sunt foarte bine gândite, de la curățare și până la sigilarea lui.

Spread the love