Ce trebuie sa stii despre divort? Sfaturi utile pentru a trece peste

  • Home
  • SOCIAL
  • Ce trebuie sa stii despre divort? Sfaturi utile pentru a trece peste

Divortul nu este un moment prea placut, insa conform statisticilor, 30% dintre casnicii se incheie cu o despartire. Motivele pentru divort sunt numeroase, insa nu vom vorbi despre ele, ci despre ce presupune. Ce este un divort notarial? Cum se impart bunurile si ce alte lucruri implica?

Divortul se poate face in mai multe moduri. Cea mai simpla varianta este pe cale administrativa. Practic, se consuma in fata ofiterului de stare civila si este asemanatoare casatoriei. Din pacate, nu este permisa in cazul in care au aparut deja copiii minori in ecuatie.

Cea de-a doua varianta este pe cale notariala. Practic, cei doi soti se prezinta in fata unui notar, ii comunica modul in care vor sa solutioneze divortul pe cale amiabila si sunt de acord cu desfacerea casniciei.

Cea mai dificila solutie este pe calea instantei si apare doar atunci cand sotii nu ajung la un consens. Aceasta ultima varianta presupune o cerere de divort depusa in instanta si foarte mult timp pierdut, asadar, cea mai buna varianta este divortul pe cale notariala.

Cum poti sa treci peste un divort?

Divortul este o experienta crunta, asdar trecerea peste este grea, insa nu imposibila. Este normal sa plangi dupa un astfel de moment, insa este bine sa cauti tot timpul motive sa treci peste. Poti incerca sa mergi in vacante, sa iti reinnoiesti legatura cu Dumnezeu, sa iesi mai des cu prietenii si cu familia, sa gasesti un grup de oameni cu care sa vorbesti sau chiar sa mergi la un terapeut.

Perioada de dupa divort poate sa fie privita drept o perioada de relaxare, doar pentru tine. Ingaduie-ti sa faci sport, sa citesti si sa iti faci ordine in ganduri. usor, usor vei putea sa treci peste un astfel de moment, de altfel foarte dureros.

Lucruri pe care trebuie sa le stii atunci cand vrei sa divortezi

Este important sa stii ca divortul nu este crunt doar pentru tine sau pentru cel de care vrei sa divortezi, ci si pentru copii. Acestia inteleg ult mai mult decat crezi, asdar, este bine sa fii cat se poate de cinstit cu ei . O despartire inseamna, de cele mai multe ori, ca vei incepe din nou sa te intalnesti cu persoane de sex opus si vei dori sa le cunosti mai bine. Ia-ti timp sa analizezi fiecare situatie, in asa fel incat sa nu faci din nou greseli.