Ce trebuie să știi când cumperi produse cosmetice BIO

  • Home
  • SĂNĂTATE
  • Ce trebuie să știi când cumperi produse cosmetice BIO

Majoritatea femeilor folosesc zilnic produse cosmetice și au nevoie de cele mai bune produse pentru a avea un ten curat, o piele catifelată și să arate mereu foarte bine. Pentru că folosirea acestora aduce foarte multe beneficii, putem spune că provoacă dependență. Nici nu are cum să fie altfel pentru că îndrăgim toate produsele care ne pot face foarte mult bine. Pentru că produsele sintetice, produse în urma unor reacții chimice, pot aduce și foarte multe efecte secundare pe care nu ni le dorim, produsele cosmetice bio sunt cea mai bună soluție pentru o piele sensibilă și niște rezultate de invidiat.

Cum ne dăm seama că un produs este bio?

Este important de menționat că există o diferență majoră între produsele cosmetice bio și produsele cosmetice naturale, chiar dacă tindem să le încurcăm de fiecare dată. În produsele naturale se pot găsi anumite ingrediente chimice de care dorim să ne ferim atunci când cumpărăm un astfel de produs.

Trebuie să fie certificate – Toate produsele cosmetice bio au nevoie de o certificare din partea unor organe de cercetare. Putem verifica dacă produsul pe care intenționăm să-l cumpărăm este într-adevăr bio prin sigla pe care scrie „certificat organic” de lângă numele producătorilor înscriși pe ambalaj.

Trebuie să aibă un termen de valabilitate de maxim 6 luni – Pentru că sunt construite din produse naturale, toate acele cosmetice bio pe care le cumpărăm cu maximă încredere trebuie să aibă un termen de valabilitate de maxim jumătate de an din momentul în care acesta a fost produs. Pe ambalajul unui produs bio trebuie să găsim aceste indicații, dar și sfaturi despre modul în care trebuie păstrat și folosit respectivul produs.

Trebuie să se regăsească pe ambalaj lista ingredientelor pe care nu le conține – Aici se face referire la lipsa parbenilor, a siliconului, a parfumurilor sintetice și a mai multor ingrediente care se pot regăsi în compoziția produselor clasice pentru femei.

Avantajele folosirii produselor cosmetice bio

Pentru că nu doar termenul de „bio” asociat numelui produsului trebuie să ne convingă atunci când cumpărăm produse cosmetice bio, trebuie să știm că acestea ne pot aduce foarte multe beneficii pe termen lung.

Beneficii asupra pielii – Produsele cosmetice bio favorizează regenerarea naturală a pielii, dar și hidratarea acesteia într-un timp mult mai scurt. Având în compoziție numai ingrediente naturale, aceste produse vor fi mult mai bine percepute de către piele și își vor face efectul într-un timp mult mai scurt. Pielea noastră va fi mult mai strălucitoare și va avea un aspect plăcut atât vizibil, cât și la atingere.

Fără efecte adverse – La fel ca în cazul oricărui alt produs bio, faptul că are în compoziție doar ingrediente naturale ne poate scăpa de efectele adverse care pot apărea în cazul folosirii produselor sintetice.

Când dorim să cumpărăm produse cosmetice bio trebuie să ne îndreptăm către un magazin care oferă încrederea necesară și pune cel mai mare accent pe calitate produselor. În mediul online, un astfel de exemplu de bună-credință este magazinul MyOrganic.ro care este recunoscut pentru pasiunea pentru produsele cosmetice bio.

Spread the love