Ce tip de gazduire web sa alegi in functie de nevoile tale

  • Home
  • DIVERSE
  • Ce tip de gazduire web sa alegi in functie de nevoile tale
blog

Pentru a-ti gazdui site-ul este necesar sa detii urmatoarele elemente:

Gazduire webspatiul de stocare al fisierelor, securitate si latime de banda pentru un server administrat de un furnizor de gazduire web.

Un nume de domeniu – adresa web la care utilizatorul iti va putea gasi site-ul.

Continut pentru site-ul tau – un continut, un magazin online sau un blog pe site-ul tau web.

Ce tipuri de gazduire web exista? Exista mai multe tipuri de gazduire web, principalele sunt acestea :

  • gazduire partajata ;

  • gazduire dedicata ;

  • gazduire WordPress ;

  • servere privat virtual (VPS) ;

Fiecare tip de gazduire web dispune de propriile sale specificitati pe care este bine sa le cunosti pentru a-ti putea gazdui site-ul in cele mai bune conditii cu putinta.

Gazduirea partajata. Pentru cativa euro doar, este posibil sa gazduiesti un site web fara sa te preocupi de securitatea si de actualizarile serverului. Gazduirea partajata nu este scumpa, reprezinta deci o modalitate facila pentru a detine un site. Poti astfel sa creezi un site fara sa cheltui prea multi bani insa cu garantii numeroase de functionare. Printre inconvenientele gazduirii partajate se numara faptul ca imparti serverul cu mai multi uitlizatori, volumul traficului si practicile de securitate ale celorlalte site-uri gazduite te pot afecta.

Gazduire Cloud. Gazduirea Cloud iti permite accesul la functionalitatile de care ai nevoie atunci cand ai nevoie folosind resursele mai multor servere, fara sa practice costuri ridicate ca si serverul dedicat. Gazduirea Cloud ii permite site-ului tau sa se adapteze cu usurinta si sa incarce paginile cu rapiditate. Singurul inconvenient este acela ca nu ofera acces la root pentru configurare.

Gazduire dedicata. Aceasta este cea mai potrivita alegere daca nu iti doresti sa imparti resursele cu alte site-uri. In plus, ai posibilitatea de a configura serverul dedicat asa cum iti doresti. Pretul gazduirii dedicate este adesea destul de ridicat. In plus, necesita un minim de cunostinte tehnice pentru configurare.

Gazduire WordPress. Gazduirea WordPress accelereaza incarcarea site-ului tau WordPress, ii ofera un aspect mai placut. Este cea mai potrivita alegere daca detii un site mai mic sau o companie mai mica si iti doresti flexibilitate. Acest tip de gazduire iti va oferi o securitate suplimentara pentru site. In plus, vei beneficia de o varierate de teme si pluginuri. Inconvenientul este acela ca nu toate pluginurile WordPress sunt autorizate daca creeaza probleme de securitate.

Gazduirea VPS reprezinta o partitie a unui server dedicat. Astfel, dispui de propriul tau spatiu, de un plus de flexibilitate decat in cazul gazduirii partajate spre exemplu si de acces root la spatiul web. Nu ncesita prea multa mentenanta. Insa, alte activitati pe server te pot afecta. In plus, nu ai acces la ansamblul resurselor serverului dedicat.

Spread the love