Ce tip de folie solar să alegi

blog

Chiar dacă politicile şi eforturile de reducere a emisiilor sunt eficiente, unele schimbări climatice sunt inevitabile din cauza găurilor formate în stratul de ozon, schimbări care se resimt și în România prin fenomenele meteo din ultimii ani. Cultivatorii și producătorii agricoli sunt primii afectați atunci când culturile în care au investit sunt distruse de grindină, secetă, ploi torențiale sau îngheț. Iată de ce, mulți producători optează pentru creșterea culturilor în sere sau solarii acoperite cu folii.

Folia pentru solar este o piesă care capătă tot mai multă popularitate, datorită eficienței sale și a prețului extrem de accesibil. Avantajul unei folii solar față de sticlă sau policarbonat este prețul redus, elasticitatea și plasticitatea, rezistența la umiditate, nivelul optim de distribuție a razelor solare, proprietăți anticeață și antipicurare, ușurința materialului și instalarea facilă a acestuia.

În prezent, industria ne oferă o varietate de folii pentru solar: folie de polietilenă, folie armată, folie din PVC, folie cu aditivi speciali, folii colorate și alte tipuri.

Ce tip de folie solar să alegi?

Sfatul nostru este să optezi pentru folia triplustratificată multiaditivată. Copolimerul etilen vinil acetat pe care îl conține folia solar are un nivel decent de rezistență, păstrează bine căldura, protejează culturile de viruși, este rezistent la perforații, furtuni, grindină, îngheț și ploi torențiale. Folia standard de 180μm este termică și prezintă următoarele caracteristici: rezistență UV (ultraviolete), EVA (elongație 600%), strat exterior anti-praf, strat interior anti-condens, transparență 90%, difuzie 25%.

Triplustratificarea se prezintă în felul următor:

  • Strat exterior: rezistent și anti-aderent, este prevăzut cu aditivi UV;
  • Strat central: termic: conținut ridicat de EVA, asigură termicitatea și rezistența;
  • Strat interior: prevede difuzie bună de lumină și co-stabilizatori împotriva pesticidelor.

Proprietățile forte ale foliei constau:

  • În difuzia luminii (razele solare pot fi direcționate în direcția necesară);
  • În principiul anti-drip (folia conține aditivi anticondens care permite scurgerea apei pe pereții laterali ai solarului;
  • În prevenirea formării ceții (anti-fogging) și a prafului (anti-dust).

Și nu în ultimul rând, o folie solar trebuie să aibă proprietatea de a menține căldura acumulată pe parcursul zilei.
Vorbim aici de efectul termic care contribuie la obținerea culturilor timpurii în sere și solarii. Folia triplustratificată multiaditivată are o durată de viață de cinci ani, deci este soluția ideală pentru business-ul și bugetul tău. Pentru mai multe informații despre folie solar și comenzi ne poți contacta online sau la numărul afișat pe site.

Spread the love