Ce sunt vitrinele frigorifice si de ce ai nevoie de ele

  • Home
  • DIVERSE
  • Ce sunt vitrinele frigorifice si de ce ai nevoie de ele

Vitrina frigorifica este un echipament indispensabil pentru magazinele alimentare, firme de catering, patiserii, cofetarii etc. In mod natural, o vitrina frigorifica, pe langa functia sa de racire, face parte integranta din designul zonei de vanzare. Gama de vitrine frigorifice verticale sunt destinate depozitarii, afisarii si vanzarii de bunuri alimentare. In ultimul rand, volumul de racire este deschis in partea de sus, iar peretii laterali pot fi facuti din ferestre cu geam dublu. Vitrinele frigorifice verticale si vitrinele frigorifice orizontale sunt create cu  un sistem de racire care poate fi amplasat deasupra sau dedesubtul dispozitivului de refrigerare.

In interiorul vitrinelor frigorifice verticale sunt prevazute grile si rafturi pentru plasarea produselor si a bauturilor, prezentand in acelasi timp si un sistem de iluminare. Usile si peretii pot fi opace (metalice) sau transparente (din sticla). Gama de vitrine frigorifice verticale cuprinde modele de tip insular si modele de perete. Suprafata interioara a vitrinei  frigorifice este cea care intra in contact cu alimentele. De aceea rafturile interioare sunt fabricate din otel zincat, aluminiu acoperit de calitate alimentara, otel inoxidabil  si care este si cel mai scump material, si de asemenea, plastic alimentar.

Tipuri de vitrine frigorifice

Vitrinele frigorifice sunt impartite in orizontale si verticale. Vitrinele frigorifice orizontale sunt folosite pentru a stoca carne, carnati, branza, salate etc . In vitrinele frigorifice verticale se pun bauturi carbogazoase, sucuri, bere. Adesea, intreprinzatorii folosesc astfel de vitrine frigorifice pentru a face reclama produselor de brand. Astfel, vitrinele frigorifice verticale atrag clientii, cresc vanzarile si fac marca mai recunoscuta. In cazul in care magazinul este cu autoservire, atunci ar trebui sa alegi un model cu usa, pentru depozitarea sticlelor la rece si cu afisare de tip deschis pentru produsele din carne, preparate, branzeturi si lactate, prajituri etc.

Factori de luat in considerare la cumparare

Atunci cand cumperi vitrine frigorifice ar trebui sa iei in  considerare mai multi factori – specificitatea si dimensiunea magazinului, a firmei de catering sau a barului, restaurantului etc., cerintele de depozitare pentru gama de produse alimentare, optiunile de plasare a echipamentelor comerciale in magazie si capacitatea magazinului. Este la fel de important sa se ia in considerare si temperatura maxima si minima admisibila a dispozitivului. In vitrine frigorifice cu temperatura medie, pot fi depozitati carnatii, branzeturile si produsele lactate. In vitrinele frigorifice cu temperatura scazuta pot fi depozitate pestele si produsele din carne. Produsele de cofetarie si deserturile sunt depozitate in vitrine frigorifice cu o temperatura combinata.