Ce reprezinta verighetele?

Un simbol al dragostei eterne, verigheta este de ani de zile, mult mai in varsta decat oricare dintre noi si totusi la fel de important ca niciodata. In timp ce designul verighetelor devine din ce in ce mai modern, traditia si simbolismul inelului sunt la fel de puternice astazi ca si in trecut.

Inelul de nunta este o emblema a iubirii prin timp, un simbol al devotamentului si un acord intre doua parti de a iubi si a pretui unul pe altul in restul zilelor. Verighetele sunt, bineinteles, in forma circulara, iar acest lucru are in sine o semnificatie simbolica pentru cuplu casatorit.

Importanta cercului

Un cerc nu are inceput sau sfarsit si este, prin urmare, un simbol al infinitatii. Este fara sfarsit, etern, asa cum ar trebui sa fie dragostea. Pentru multi, verigheta este purtata pe cel de-al patrulea deget al mainii stangi. Acest lucru se datoreaza faptului ca s-a considerat ca vena din acest deget duce direct la inima purtatorului. Cu toate acestea, in multe tari europene este de obicei obisnuit ca verigheta sa fie purtata pe mana dreapta.

Verighetele au fost purtate din timpurile egiptene antice, cand au fost tesute din plante care au crescut langa raul Nil. Ele au fost ulterior incorporate in ceremoniile de nunta crestine si evreiesti si a devenit obisnuit ca mireasa sa primeasca un inel cand se casatorea. Mai recent, atat mireasa, cat si mirele primesc o verigheta in ziua nuntii, acestia putand sa isi aleaga, in prealabil, din magazinul de verighete.

Astfel, purtarea unei verighete se dovedeste a fi simbolul atasamentului. Ea poate insemna faptul ca femeia este casatorita, dar este, de asemenea, considerata un simbol pentru a arata afectiunea ei fata de dragostea ei pentru sot.

Pe scurt, o verigheta defineste pur si simplu dragostea, angajamentul si atasamentul dintre soti. Nu are nimic de a face cu diamantul, aurul sau alte metale. Prin urmare, daca doriti, puteti alege pur si simplu orice alte alternative. Pentru ca, in final, dragostea conteaza, nu inelul pe care l-ati oferit cadou.

Tags: