Ce este un implant dentar?

blog

Implantologia este o ramura a medicinei dentare care s-a dezvoltat din dorinta de a oferi pacientilor optiuni mult mai avantajoase ca pret, calitate si durata de viata in ceea ce priveste inlocuirea dintilor lipsa. Astfel ca un implant dentar la dr.Aristide poate fi cea mai buna solutie.

Puntile clasice sunt si astazi o optiune viabila insa de cele mai multe ori pentru realizarea lor este necesara sacrificarea multor dinti sanatosi, integri, folositi ca stalpi de sprijin pentru aplicarea protezelor fixe. In cazul puntilor clasice, fixate cu adeziv, pacientul trebuie sa fie mereu atent la ceea ce mananca pentru ca exista uneori riscul de a disloca o coroana, o punte sau chiar un dinte asupra caruia se exercita prea multa presiune.

In implantologie, dintii lipsa se inlocuiesc in doua etape: implantarea unei radacini artificiale in osul maxilar sau mandibular si aplicarea de proteze dupa ce radacina artificiala a fost integrata perfect in os. Odata acceptat, un implant poate fi retinut in os pe toata durata vietii pacientului.

Ca orice procedura stomatologica, aplicarea de implanturi incepe cu o consultatie. Numai medicul implantolog poate stabili daca pacientul este candidat pentru o astfel de procedura destul de laborioasa. De cele mai multe ori pacientul trebuie sa se prezinte cu analizele medicale la zi, pentru ca implantarea este o procedura chirurgicala, iar analizele (timpul de coagulare, numarul de trombocite, numarul de hematii, numarul de leucocite) trebuie sa indice ca pacientul este perfect sanatos.

Stabilirea numarului, dimensiunii si tipului de implant necesar se face in urma unei tomografii computerizate a aparatului dento-maxilar si a masuratorilor ulterioare pentru a stabili daca osul este suficient din punct de vedere calitativ si cantitativ si poate suporta procedura de implantare fara a suferi deteriorari iremediabile. Daca osul este insuficient se poate recurge la operatie de aditie osoasa, implantare de grefe osoase pentru a creste sansele de reusita ale implantarii.

In cabinetul nostru implantologia este o o procedura des intalnita si practicata aproape zilnic. Pacientii candidati pentru aplicarea de implanturi prefera sa treaca prin operatia chirurgicala necesara si prin procesul de integrare care dureaza intre 3-6 luni pentru ca apoi sa se poata bucura pe deplin de o masticatie sanatoasa, fara teama, fara dureri si de un zambet frumos, natural, asa cum au avut la inceput.

Dupa operatia de implantare pacientul trebuie sa se prezinte regulat la cabinetul stomatologic pentru indepartarea suturilor, pentru observatii si mai ales sa-si mentina o igiena impecabila a cavitatii orale.

Dupa integrarea osoasa a implantului se va proceda la aplicarea de proteze fixe din materiale de cea mai buna calitate, la cele mai inalte standarde estetice posibile.

Implantologia este practicata astazi pe scara larga, este sigura, eficienta si mai mult decat benefica pacientilor cu edentatii partiale. Nu mai este necesara sacrificarea tesuturilor dentare sanatoase cand se pot implanta foarte usor radacini noi, din aliaje durabile, acceptate de corpul uman si mai ales rezistente la presiune, atac bacterian, chimic, traumatisme etc.

Evolutia stomatologiei ne-a adus astazi posibilitatea de a ne reface in totalitate zambetele, de a ramane tineri, frumosi si veseli pana la cele mai inaintate varste! Pentru ca meritam si pentru ca se poate!