Ce alegem Vama Veche sau Mamaia?

Vama Veche este o destinaţie de vacanţă excentrică, mulţi păşind pentru prima dată pe plajele Vamei în liceu sau poate în studenţie. Aşadar, dedicate în special tineretului care doreste sa se distreze. Aceştia ajung să se reîntoarcă an de an fără a putea diferenţia litoralul şi marea de acest loc unde regulile le fac vamaiotii, aşa cum se autointitulează iubitorii ultimului loc ce păstrează frumuseţea sălbatică şi naturală a litoralului românesc. Vama nu este locul cluburilor sau a muzicii de petrecere, ci locul focurilor de tabără, al prieteniilor ce durează o viaţă şi al răsăriturilor ce îi prind pe visători cu berea în mână şi hainele pline de nisip. Deseori tinerii cauta cazare vama veche, dar se lovesc de preturi mari, asadar aleg cazarea pe plaja cu cortul sau chiar fara nimic :).

Atunci când mergeţi în vacanţă departe de casă, pe lângă dorinţa de relaxare şi detaşare de cotidian, vă doriţi şi să exploraţi specificul local şi să vizitaţi împrejurimile zonei. Odată ajunşi pe litoralul românesc, nu trebuie să rataţi următoarele obiective turistice.

Obiective turstice

  • Aqua Magic

Primul parc acvatic din ţara noastră.

  • Luna Park

Parc de distracţii atât pentru copii, cât şi pentru adulţi.

  • Lake View

Un centru de distracţii, cu sala de jocuri electronice şi ping-pong, bowling şi biliard. Etajul 2 este dedicat relaxării şi frumuseţii.

Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii (Delfinariu, Acvariu, Planetariu, Observator Astronomic, Expoziţie de Păsări Exotice, Dino Park)

Primul muzeu de acest fel din ţară, unde se organizează demonstraţii cu delfini, lei de mare şi pinguini.

  • Cazino Mamaia

Situat în centrul staţiunii, aici se găseşte cunoscută fântână arteziană cu jocuri de apă şi lumini, numeroase restaurante şi terase, dar şi scenă unde seara de seară au loc spectacole.

  • Cazino Constantă

Este una dintre primele clădiri ridicate la Constantă. Clădirea Cazinoului reprezintă un monument arhitectural unic în ţară şi în străinătate şi este emblema oraşului Constantă.

  • Muzeul de Istorie Constantă

Se mândreşte cu un patrimoniu bogat şi o bună reprezentare a istoriei dobrogene din paleolitic până în prezent.