Care sunt cele mai bune materiale pentru realizarea covoarelor?

  • Home
  • ACTUALITATE
  • Care sunt cele mai bune materiale pentru realizarea covoarelor?

Covorul este parte a fiecarei locuinte gratie numeroaselor avantaje pe care le ofera. Chiar daca in ultimii ani solutiile de pardoseala sunt din ce in ce mai atractive si mai eficiente, vanzarile de covoare online cresc simtitor, conform celor de la StartDecor, iar acest lucru este datorat diversitatii estetice foarte mari, confortului imediat pe care il ofera covorul si faptului ca aceasta bucata de material pusa pe jos a devenit parte a culturii si a societatii noastre.

Care sunt cele mai bune materiale pentru realizarea covoarelor?

Daca vrei sa iti cumperi un covor, optiunile sunt numeroase. Partea estetica tine strict de preferintele proprii, ceea ce o face destul de usor de stabilit. Ceea ce este mai dificil insa, este alegerea materialului din care este realizat covorul. Exista numeroase variante, toate cu avantaje si dezavantaje:

  1. Covorul din lana. Este cel mai popular, fiind una dintre cele mai vechi optiuni de pe piata. In anii ’70 – ’80, acest covor era cel mai pretios accesoriu din case. Aprecierea lanii este construita in jurul unor caracteristici de necontestat: rezistenta foarte mare, elasticitate, izolare termica foarte buna, ajutor in ceea ce priveste izolarea fonica, material natural, care nu are impact negativ asupra mediului inconjurator. Singurul dezavantaj al lanii este faptul ca este destul de costisitoare.
  2. Covorul din polipropilena. Mai ieftin decat covorul din lana, acesta poate sa ofere un confort sporit, asemanator cu cel pe care il ofera lana. Polipropilena este un material nou, aparut de doar cateva zeci de ani, care reuseste sa fie foarte versatil si sa fie folosit in extrem de multe domenii. Acest material imita aspectul lanei si este foarte rezistent, motiv pentru care este recomandat in spatiile intens circulate.
  3. Covorul din matase.  Cei care cauta eleganta si rafinament pot opta pentru covoarele din matase. Matasea este un material ce ofera senzatii extrem de placute si are marele avantaj de a fi o fibra naturala. Nu este un material ieftin, insa cei care cauta o solutie de lux il vor gasi incantator.
  4. Covorul din viscoza. Este un alt covor popular. Viscoza este considerata a fi un material seminatural, deoarece se obtine din celuloza din lemn. Nu este 100% natural, pentru ca este tratata cu o solutie chimica, insa are avantajul unei rezistente foarte mari si a unui aspect lucios si placut.

Toate aceste materiale pot fi combinate intre ele. De asemenea, exista materiale precum sisalul sau iuta, care decoreaza intr-un mod cat se poate de atractiv locuinta. Pe startdecor.ro poti descoperi multe dintre aceste materiale, in foarte multe variante estetice, cu dimensiuni potrivite pentru casa ta. Este foarte important ca produsul ales sa iti ofere confort, atat tactil, cat si termic si vizual. Daca reuseste sa faca acest lucru si este si rezistent, totul este perfect.

 

Spread the love