Cand se iau aminoacizii?

Pentru foarte multi oameni fitnessul se poate transforma dintr-un simplu hobby de weeend intr-un stil de viata. Este normal, in conditiile in care efortul creaza o doza puternica de addrenalina, ducand la dependenta. Dependenta nu este, insa, una rea, ba din contra: este una care aduce o doza foarte mare de sanatate.

Pentru cei care duc fitnessul la un alt nivel, consumul de proteine, aminoacizi si alte suplimente nutritive este esential. Aminoacizii, spre exemplu, contribuie la aproape toate procesele din organism si sunt importanti in intregul proces de dezvoltare a musculaturii.

Cum se iau, insa si mai ales, care sunt aminoacizii cei mai buni?

In general, aminoacizii se iau dupa fiecare antrenament, in combinatie cu un cocktail de proteine. Vei descoperi ca pe piata sunt mai multe variante de aminoacizi: sub forma lichida, in capsule, praf sau pastile.

De regula, cea mai scumpa varianta este forma lichida, pentru simplul fapt ca procesul de productie este unul mai complex si destul de greu de realizat. Totusi, exista variante praf, cum este Scivation , care au proprietati foarte bune gratie continutului mare de Bcaa.

Aceste suplimente pot fi luate atat inainte, cat si dupa antrenament, eficienta lor fiind dovedita prin studii universitare. Foarte multi dintre sportivii de clasa mondiala folosesc acest tip de supliment in mod frecvent.

Pentru a lua cea mai buna decizie trebuie sa stii ca exista:

  • Aminoacizi complecsi. Sunt variante excelente de sustinere a organismului in conditiile in care contin toata gama de aminoacizi. Sunt excelenti pentru restabilirea energiei dupa sport si pentru imbogatirea alimentatiei.
  • BCAA. Sunt aminoacizi esentiali care ajuta metabolismul sa functioneze asa cum trebuie. Aestia ajung direct in tesutul muscular, ajutand corpul foarte mult.
  • Glutamina. Este un alt aminoacid esential care imbunatateste procesul de recuperare dupa antrenament. Aceasta se poate consuma inainte de antrenament si inainte de psport, deoarece lucreaza foarte bine pe timp de noapte. Este excelenta pentru administrarea in perioadele de stres sau in cele cu eforturi fizice foarte mari.
  • Arginina. Este un aminoacid din care este sintetizat oxidul de azot, ceea ce inseamna ca ajuta la irigarea sangelui prin muschiul antrenat. Este extrem de important pentru functionarea inimii in timpul antrenamentului. Acest aminoacid se dezintegreaza in ficat si se asimileaza extrem de repede de organism.
  • Taurina. Este unul dintre cei mai cunoscuti aminoacizi, fiind numit si aminoacid al creierului. Este compatibila cu toti aminoacizii de pe piata si reuseste sa fie unul dintre cele mai utilizate suplimente nutritive de pe piata.

Salon infrumusetare sector 3

Spread the love