Bazele cunostintelor de mecanica si energie se pun in clasa a VII-a

  • Home
  • ACTUALITATE
  • Bazele cunostintelor de mecanica si energie se pun in clasa a VII-a

Am invatat fizica pentru note si nu ma pot mandri cu acest fapt. Si la matematica a fost la fel, de aceea, cand sunt intrebata despre o lege simpla din fizica sau despre o formula a matematicii, dispar.

Fug de ignoranta mea. Sa zicem ca in cazul unie fete este scuzabila pana la un punct atitudinea, dar baietii au nevoie de fizica, mai ales daca vor lucra cu utilaje.

Fiindca nu am mai deschis de mult timp o fizica clasa 7 nu stiu cum functioneaza motoarele si nici rolul principalelor lor componente, dar nici clasificarea motoarelor.

Am auzit de motoare cu aburi (care mai exista prin muzee sau la trenurile turistice, cum ar fi Mocanita), de motoare cu ardere interna si electrice, dar notiunile se amesteca in mintea mea.

Ca sa obtii permisul de conducere este necesar sa detii cunostinte elementare de mecanica.

Tocmai de aceea, dragi parinti, incurajati-va si ajutati-va copiii sa invete fizica, fiindca se vor lovi de legile si principiile ei toata viata!

In multe dintre scoli, manualele de fizica sunt pe cale de disparitie, fiindca se depun eforturi pentru celelalte discipline, fizica fiind sacrificata. Stiu profesori constiinciosi de fizica inventivi, care vin de acasa in fiecare zi cu materiale, sa atraga elevii sa invete la acesta disciplina. I-am vazut cu fise de lucru, cu carti de Fizica distractiva comandate de pe site-ul librariei Delfin, dar manualele de fizica clasa a 7a ar reprezenta suportul teoretic de care are nevoie elevul sa invete si singur acasa.

Lucrul cu manualul dezvolta capacitatea de sinteza, de cautarea a sensului termenilor tehnici necunoscuti, de simplificarea unei prezentari, fara deformarea sensului acesteia, in scopul intelegerii usoare.

Elevii au acces la toate aceste strategii de lucru, daca se afla in posesia manualelor. Bine este ca din gimnaziu sa se obisnuiasca sa lucreze singuri, fiindca oricat de bine si de mult ar explica profesorul, daca elevul nu aprofundeaza acasa informatiile, le uita.

Pe site-ul celei mai aprovizionate librarii din mediul virtual, adica al librariei Delfin se afla 7 manuale de fizica pentru clasa a VII-a si un caiet de exercitii si de aplicatii, pretul acestora fiind sub 25 de lei.

Manualele provin de la trei edituri foarte bune, acreditate stiintific: All, Radical si Humanitas.

Orice disciplina de studiu are importanta sa, asa ca niciodata sa nu spuneti sa va auda copiii ca se poate trai si fara fizica, biologie, istorie sau chimie!

Viitorul gospodar va rezolva multe probleme legate de reparatii, constructii, ridicarea unor greutati, realizarea unor circuite cu ajutorul notiunilor de fizica dobandite in scoala.

Cartea ne salveaza de la nestiinta, dar si de la saracie in sensul complex al termenului, iar libraria Delfin ne intinde un colac de salvare veritabil prin oferta sa.

Nu intamplator, fizica se da la admiterea la Facultatea de Medicina si la Scoala de Pompieri, acesta fiind un alt motiv intemeiat sa punem mana pe cartile de fizica!

Fizicienii sunt oameni cu o cultura vasta, asa ca i-am vazut de multe ori devorand beletristica, iar pe site-ul editurii prezentate mai sus se gasesc carti din toate categoriile.

 

Spread the love