Au lăsat fetiţa de 2 ani singură cu Dobermanul în curte. Când s-au întors acasă, s-au îngrozit cand a vazut ce făcea cainele:

  • Home
  • INTERNAȚIONAL
  • Au lăsat fetiţa de 2 ani singură cu Dobermanul în curte. Când s-au întors acasă, s-au îngrozit cand a vazut ce făcea cainele:

O familie din Australia a lăsat fetiţa de un an şi jumătate singură cu Dobermanul în curte. Micuţa iubea animalele, iar patrupedul proteja fetiţa ca şi cum ar fi fost propriul pui.

Tocmai de aceea mama şi tatăl copilei au avut încredere să-şi lase fiica pentru 15 minute singură, cu câinele.

Când au revenit acasă, părinţii au rămas îngroziţi: fetiţa plângea şi era întinsă pe jos. Câinele lătra lângă un tufiş.

Părinţii au inspectat zona şi au găsit un şarpe veninos. Şi-au dat seama că Dobermanul salvase copila. Au concluzionat că patrupedul a împins micuţa de lângă tufişul respectiv şi a avut grijă ca şarpele să nu se apropie de fiica lor.

Doberman (sau Doberman Pinscher) este un câine de pază originară din Germania. Apariția acestei rase este strâns legată de activitatea germanului Karl Friedrich Louis Dobermann care și-a propus, la sfârșitul anilor 1800, să creeze câinele de pază perfect. Cu sprijinul unui compatriot, Otto Goeller, acest deziderat a fost atins în anul 1890, anul oficial de apariție a rasei Dobermann.[1] Rasele folosite în programul de încrucișări controlate și de selecție au fost Rottweiler, Pinscher cu părul neted, Beauceron (un câine ciobănesc întâlnit în nordul Franței), Marele Danez și Manchester Terrier. De asemenea, s-au produs unele ameliorări succesive utilizându-se exemplare din rasa Old German Sheperd Dog, Ogar Englez și Weimaraner.

Personalitate

Sunt câini de pază care simt nevoia unei coordonări și cooperări permanente din partea omului. Ei dau dovadă de vitalitate, o foarte bună energie,loialitate și fac dovada unei agilități deosebite. Dobermann este un câine inteligent, răspunde foarte bine în dresaj și etalează o atitudine pozitiv-afirmativă, dovedindu-se supus și cooperant în fața unui instructor versat și experimentat. Acești câini sunt neînfricați și foarte determinați atunci când sunt puși în fața unei amenințări sau a unei sarcini de lucru. Posedă o doză semnificativă de ferocitate dar care poate fi ținută strict sub control. Nu sunt atât de agresivi și periculoși pe măsura reputației, dar trebuie luați în seamă. Femelele sunt adesea mai încăpățânate și mai greu de educat decât masculii.

Spread the love
Tags: