Amenajare bucătăriei de vis în câțiva pași simpli

  • Home
  • SOCIAL
  • Amenajare bucătăriei de vis în câțiva pași simpli
KuechenTreff.ro

Amenajarea bucătăriei depinde foarte mult de rolul pe care aceasta îl are pentru tine și casa ta. Aspectul bucătăriei variază în funcție de numeroși factori, imaginea de ansamblu reflectând importanța pe care aceasta încăpere o are pentru tine. Bucătăria trebuie să fie echilibrată, armonioasă și foarte bine organizată. Fie că ești pasionat de gătit sau nu, bucătăria este o parte importantă a casei tale. Amenajarea bucătăriei se face pe baza mai multor criterii, conform a ceea ce te interesează să îmbunătățești sau să schimbi la ea. Pentru a se încadra în bucatarii de vis, ea trebuie să fie mai întâi perfectă pentru tine.

Amenajarea bucătăriei în funcție de locuință

Bucătăriile de apartament sunt restrânse, asta datorită spațiului. Dacă îți dorești să ai bucatarii de vis, asigură-te că optimizezi foarte bine spațiul pe care îl ai la dispoziție. Unul dintre cei mai importanți factori pentru orice bucătărie este aerisirea. Înainte de a începe să amenajezi bucătăria locuinței tale cu piese de mobilier și electrocasnice, fă o schiță care să te ajute să îți împarți spațiul utilizabil cât mai bine, astfel încât camera să fie cât mai spațioasă, având cât mai mult loc de mișcare. Dacă ai posibilitatea, alege să montezi ferestre de dimensiuni cât mai mari, nu doar pentru a te bucura de lumina naturală, ci și pentru a putea aerisi rapid încăperea, această modalitate fiind mult mai eficientă decât montarea unei hote.

Amenajarea unei bucătării pentru o casă la curte, în general, necesită un timp mai mare pentru finalizarea proiectului, în comparație cu o bucătărie de bloc. Totodată, o casă la curte îți oferă posibilitatea de depozitare a ustensilelor pe care nu le folosești frecvent, în spații special amenajate, astfel încât perimetrul perimetrul folosibil al bucătăriei să fie mai mare. Dacă ai un teren mai mare, poți lua în considerare și construirea unei bucătării de vară și a unui foișor, care din primăvară și până în toamnă să găzduiască mesele în familie sau gustările rapide.

Pentru inspirație poți vizualiza mai multe modele de bucatarii care să vă ajute să creați bucătăria perfectă. Totodată, ia în calcul și ideea unei bucatarii la comandă. Pentru ca mobila să se potrivească perfect cu spațiul și să fie calitativă gama de bucatarii la comandă este cea mai potrivită.

Amenajarea bucătăriei în funcție de spațiul disponibil

Spațiul pe care îl ai la dispoziție influențează foarte mult organizarea pe care o poți face în bucătărie.

Spre exemplu, pentru amenajarea unei bucătării înguste este necesară foarte multă răbdare și creativitate. Pentru a profita de tot spațiul pe care îl ai la dispoziție, fără a crea senzația de sufocare, încearcă să achiziționezi electrocasnice pe care să le incorporezi în piese de mobilier. De asemenea, axează-te pe montarea mobilierului pe înălțimea peretelui, având însă grijă să nu supraaglomerezi încăperea, creând astfel senzația de micșorare a spațiului. Pentru a nu risca ca piesele de mobilier să nu se potrivească, gama de bucatarii la comandă rămâne cea mai bună opțiune.

Pentru o bucătărie spațioasă, ai posibilitatea de a implementa  diverse stiluri, îmbinând elemente decorative cu un design cât mai deosebit. Cu toate acestea, trebuie să fii foarte atent la detaliile care formează imaginea de ansamblu, pentru a crea o ambianță atât din punct de vedere cromatic, cât și stilistic. O bucătărie spațioasă nu este neapărat o cameră de dimensiuni mari, ci una care este organizată foarte bine și dă senzația unui spațiu mai mare.

De oricât spațiu ai dispune, inspiră-te din mai multe modele  de bucatarii pentru a-ți crea bucatarii de vis.

Spread the love
Tags: