Alegerea componentelor pentru un calculator performant

calculator-asamblare

Alegerea calculatorului va trebui sa tina cont de mai multe aspecte, astfel incat sa fiti siguri ca va veti orienta catre un calculator de cea mai buna calitate. Un astfel de calculator se va plia pe nevoile voastre si veti vedea ca il veti indragi extrem de mult. Trebuie in primul rand sa aveti o mare grija in ceea ce priveste memoria RAM. De asemenea, placa de baza este si ea extrem de importanta, de aceea trebuie sa aveti aceste lucruri in vedere astfel incat toate aspectele sa fie in ordine.

Compatibilitatea intre placa de baza si procesor este un lucru care ar trebui sa va intereseze. De exemplu, daca veti avea un procesor bazat pe platforma Intel Ice Lake, atunci veti alege o placa de baza compatibila. O placa de baza compatibila cu DDR4 este una dintre cele mai bune optiuni spre care sa va orientati, acestea fiind foarte performante. Pe Server Config puteti gasi o gama larga de produse IT refurbished extrem de performante, inclusiv calculatoare refurbished.

Alegeti asadar o placa de baza care sa fie mereu compatibila cu procesorul. Imediat ce stabiliti placa de baza si procesorul, va trebui sa cautati si alte componente, iar acestea sa fie compatibile intre ele. Unii producatori realizeaza asadar cateva liste de compatibilitati de la diferite branduri, de aceea nu va va fi greu sa gasiti aceste compatibilitati.

In ceea ce priveste compatibilitatea RAM, aceasta este si ea importanta, de aceea va trebui sa va interesati si de acest lucru. Imediat ce veti alege corect placa de baza, procesorul, dar si memoria RAM, puteti trece mai departe si anume sa va alegeti placa video, dar si sursa de alimentare. In ziua de azi, este bine de stiut faptul ca placile video consuma din ce in ce mai putin, de aceea trebuie sa alegeti si o sursa care sa aiba condensatori buni, dar si de durata. Ar fi bine ca sursa sa fie aleasa la final.

Carcasa este si ea o alegere importanta pentru ca toate personale isi doresc o carcasa frumoasa, care este insa de multe ori ineficienta. Va trebui asadar sa va decideti cu o privire la carcasa care sa va satisfaca toate nevoile. Un alt lucru de care trebuie sa tineti cont sunt sistemele de stocare si anume ca au aparut pe piata mai mutle solutii pe PCI Express/ M.2. Tinand cont de toate aceste lucruri, nu va va fi greu sa gasiti cele mai bune solutii, astfel incat sa va bucurati de un calculator excelent.

Firma de Contabilitate

Spread the love