Ajuta sau nu ajuta premergatorul?

Exista o multime de pareri referitoare la folosirea unui premergator . Unii parinti considera ca este un real ajutor, care grabeste momentul in care bebelusul va merge pe propriile sale picioare, in timp ce altii cred ca este periculos.

Adevarul este ca atunci cand nu este ales corect sau atunci cand nu este folosit corect, premergatorul poate sa fie destul de periculos si sa dea nastere unor accidente neplacute. Daca este folosit corect insa, are doar avantaje.

Cum se foloseste corect premergatorul?

Exista cateva reguli:

  • Copilul nu trebuie sa fie lasat nesupravegheat, in asa fel incat sa nu cada si sa nu traga diverse obiecte dupa el;
  • Timpul petrecut in premergator nu trebuie sa fie mai mare de 10-15 minute. Una dintre marile greseli facute de parinti este aceea de a-si lasa copiii cu orele in acesta.
  • Copilul trebuie sa fie asezat in premergator doar in momentul in care sta bine in sezut si isi doreste sa mearga;
  • Este bine sa se foloseasca produsul doar pe suprafete drepte, acolo unde nu exista scari sau obstacole;
  • Atentie foarte mare la rafturi, prize, colturile meselor si tot ceea ce ar putea reprezenta un pericol pentru cel mic. Curiozitatea si faptul ca poate merge il vor impinge sa analizeze fiecare detaliu.

Premergatorul este o solutie prin care copilul poate sa exploreze mai usor mediul inconjurator, pana sa invete sa mearga. Nu este de foarte mare ajutor atunci cand vine vorba despre grabirea mersului, insa poate oferi numeroase avantaje pentru dezvoltarea psihica a celui mic.

Cum alegi premergatorul?

Cei de la Catenlunasistele.ro recomanda premergatoarele din lemn, deoarece sunt stabile si fiind realizate din materiale naturale, nu sunt periculoase pentru copil. De asemenea, recomanda o mare atentie la aspecte precum stabilitatea sau siguranta produsului. Premergatorul trebuie sa fie rasturnat foarte greu, sa dispuna de centuri de siguranta si sa suporte o greutate cat mai mare. Micile detalii, cum ar fi marginile realizate din cauciuc sau din material textil moale, pot fi extrem de atractive pentru siguranta copilului.

Acorda atentie si rotilor ( acestea trebuie sa fie foarte bine realizate, sa functioneze corect si sa nu zgarie), accesoriilor de care dispune produsul si micilor detlaii.

Scopul principal pentru care ii vei lua premergator copilului este acela de a se distra cat mai bine si de a face cunostinta cu ceea ce se afla in jurul lui. Tocmai de aceea, jucariile cu care vine la pachet sunt foarte importante.

In ceea ce priveste ajutorul oferit de premergator, acesta este unul real, insa nu in directia pe care si-o inchipuie parintii. Practic, este o jucarie foarte eficienta care ii ajuta pe cei mici sa exploreze mult mai usor.

 

Spread the love