Agricultura, domeniul care nu trebuie să te prindă pe picior greșit

  • Home
  • DIVERSE
  • Agricultura, domeniul care nu trebuie să te prindă pe picior greșit

Un antreprenor trebuie să fie mereu pregătit pentru eventualele surprize care pot apărea în timpul în care acesta dorește să-și dezvolte constant afacerea pentru a deveni mult mai relevant în domeniu în care activează. Pentru că mediul afacerilor implică foarte multă atenție și responsabilitate, dar și documentare continuă, pentru a evolua constant trebuie să fii la curent cu ultimele schimbări și să nu te lași prins niciodată pe picior greșit. Pentru ca producția recoltată să devină foarte profitabilă, de multe ori trebuie să așteptăm pentru a prinde un preț mai bun, de aceea, depozitarea cerealelor este un aspect ce trebuie tratat cu maximă seriozitate. În acest sens, niște silozuri pot fi soluția ideală pentru un agricultor care dorește să păstreze producția în cele mai bune condiții pentru a aștepta perioada oportună în care să valorificăm munca depusă.

Depozitarea cerealelor, o problemă reală

Fermierii care sunt nevoiți să-și vândă producția în perioada de recoltare sunt dezavantajați de prețul mic care se oferă în perioada în care toată lumea produce și oferă spre vânzare. Această practică trebuie îmbinată și cu stocarea în silozuri cereale a unei părți din recoltă care să fie valorificată în 2-3 luni de la recoltare cu un preț cu până la 30% mai bun.

În domeniul agriculturii, afacerile care nu dispun de niște silozuri care să pună la dispoziție o capacitate mare de depozitare sunt dezavantajate și pot ajunge în puncte critice. Pe cealaltă parte a baricadei, afacerile bine structurate care au luat în calcul acest aspect se pot impune pe piață și pot fi un furnizor constant de cereale, în orice moment din an.

Cum putem rezolva problema depozitării cerealelor

Pentru că o afacere la început de drum din domeniul agriculturii nu-și poate permite construirea unor silozuri cereale proprii, pot apela la alte soluții care să le rezolve problema. Un atreprenor dedicat va găsi mereu soluții prin care să-și ducă afacerea la un alt nivel. Cei care se vor lăsa desurajați încă de la primele probleme apărute în cadrul societății comerciale, vor ajunge într-un timp foarte scurt la faliment. Diferența dintre cele două categorii este dată de dedicare și inspirație.

Închirierea silozurilor – pentru că această problemă este una reală, multe business-uri s-au lansat tocmai pentru a rezolva problema depozitării. Astfel, fermierii pot opta pentru închirierea unor silozuri cereale în funcție de capacitatea de care au nevoie. Multe dintre aceste servicii vin la un preț avantajos și ajută antreprenorul care nu-și poate construi propriile silozuri.

Fonduri europene pentru construirea silozurilor – această soluție implică foarte multă documentare și căutarea unor linii de finanțare care să se potrivească nevoilor tale. În ultimii ani, foarte multe afaceri din domeniul agriculturii s-au dezvoltat datorită ajutorul fondurilor europene.

Silozuri flexibile – fără să fie nevoie de autorizație de construcție, fermierii pot opta pentru achiziționarea unor silozuri flexibile sau a unora construite din plastic și fibră de sticlă. Acestea au avantajul că pot fi mutate cu ușurință atunci când situația cere acest lucru.

Spread the love