+5 Simptome ale unui ambreiaj DEFECT pe care orice conducator auto trebuie sa le cunoasca

  • Home
  • AUTO
  • +5 Simptome ale unui ambreiaj DEFECT pe care orice conducator auto trebuie sa le cunoasca

Ambreiajul reprezinta o componenta esentiala a masinii iar daca aceasta se strica costurile sunt usturatoare. Exista diferite motive din cauza carora ambreiajul cedeaza iar factorul decizional este stilul de condus. Daca crezi ca exista o problema inainte de a ajunge cu masina la un atelier de reparatii poti efectua testarea chiar la tine acasa cu ajutorul unui tester de diagnoza auto. Credeti ca pedala de ambreiaj are probleme? Luati in calcul aceste cinci semne care va indica ca ambreiajul va va lasa cat de curand.

            Simtiti un miros de ars

Acest lucru se intampla atunci cand apasati pedala de ambreiaj iar motorul tureaza in gol si masina are o viteza mica. Acesta este unul din primele semne care apar inainte ca ambreiajul sa se strice. Aceast miros specific apare atunci cand transmisia nu mai este conectata complet cu motorul.

            Pedala de ambreiaj are o pozitie anormala

O pozitie nefireasca o pedalei de ambreiaj inseamna o defectiune. In functie de modul in care aceasta se prezinta, este prea sus, este prea jos, usor sau greu de apasat indica o anumita problema. Dar acest lucru nu inseamna ca este obligatoriu ca pedala de ambreiaj sa cedeze in urma acestor semne.

            Se aude un zgomot la pedala de ambreiaj

In cazul in care se aude un zgomot ciudat acest lucru poate insemna ca ambreiajul a fost montat gresit sau exista cu adevarat o problema mai serioasa. In aceasta situatie este necesara o testare auto pentru a depista cauza zgomotului.

            Nu intra in viteza “la rece”

Un astfel de simptom este cu siguranta o problema ce tine de ambreiaj. Alt simptom care indica aceiasi problema este atunci cand motorul se tureaza excesiv in primele trei trepte de viteza.

            Semne de umezeala

Daca intampinati astfel de probleme trebuie schimbat cat mai repede cilindrul hidraulic intrucat exista riscul sa ramaneti fara pedala de ambreiaj si cu tot lichidul scurs.

Ca in cazul oricarei componente a masinii lucrurile ar trebui sa mearga intr-un mod corect si fara probleme. Aveti grija de masina voastra si luati in considerare aceste sfaturi pentru a nu va afla intr-o situatie mai putin placuta.

Spread the love