5 sfaturi cum să ne păstrăm celulele nervoase până la momentul când laptopul ne-a jucat festa

  • Home
  • DIVERSE
  • 5 sfaturi cum să ne păstrăm celulele nervoase până la momentul când laptopul ne-a jucat festa

 

5 sfaturi cum să ne păstrăm celulele nervoase până la momentul când laptopul ne-a jucat festa

5 sfaturi cum să ne păstrăm celulele nervoas

De ce să ne complicăm viața cu activități de genul căutarea unui service laptop după ce laptopul nostru devine legumă, când putem efectua acțiuni de prevenire a „îmbolnăvirii computerului” personal, gândindu-ne la viața sa cu vreo câteva momente anterioare. Celulele nervoase nu se regenerează, așa sună motto-ul clasic. Nu m-ar mira faptul că vreun erudit m-ar contrazice. Și ar avea dreptate. Potrivit Agenției americane pentru medicamente, cercetătorii au descoperit un nou tip de celule din creierul uman care se regenerează continuu. O parte din celulele creierului tind să creeze noi celule în partea din creier care verifică mirosul. Eh bine, vorba nu e despre miros, ci despre efectul negativ al îngrijirii neeficiente a laptopului. Deci, vreau și tind să vă împărtășesc mici secrete care să vă ajute la prelungirea vieții efemere a laptopului dvs.

 

  • Optați pentru încărcătoare originale.

 

Reieșind din faptul că există încărcătoare originale și universale (compatibile/ replacement), există opțiuni ce vizează calitatea acestora. Cum să nu-l încurcați cu un fals? Nu trebuie să fie mai ușor decât cel inițial achiziționat cu laptopul. Firele din interior nu trebuie să fie mai subțiri. Mufele ce fac conexiunea cu laptopul la un încărcător fals sunt de o calitate slabă și o dimensiune diferită decât la un încărcător original, chiar și 0.1 mm diferență duce la un contact imperfect. Nu economisiți pe contul nervilor voștri și nu vă zgârciți la câțiva zeci de lei pentru un încărcător de calitate.

 

  • Amatori vs. Profesioniști

 

De ce sa apelezi la un service laptop profesional în loc sa apelezi la amatori? Păi pentru că e foarte clară lipsa de experiență sau a bunului simț ce ține de servicii calitative a primilor. Când este vorba de sănătatea laptop-ului tău, nu există spațiu de improvizații ingenioase!

 

  • DECONECTAȚI calculatorul!
    Un shutdown corect salvează setările pe care le-ați modificat în timpul ultimei sesiuni deschise ale sistemului de operare, închide toate programele ce utilizează Hard disk-ul și procesele asociate acestora, oprește utilizarea Hard disk-ului și doar apoi oprește alimentarea laptopului. Astfel nu ignorați butonul de shutdown și nu opriți din butonul de pornire pentru a evita deteriorarea forțată a sistemului de operare sau a Hard disk-ului.
  • Alege geanta potrivită pentru laptopul tău

 

Probabil acest punct este ultimul la care te gândești însă are un rol destul de semnificativ, deoarece aceasta îți poate oferi protecția maximă, eliminarea problemelor de funcționare, eleganță. Dintre toate tipurile de genți existente: de umăr, de mână, rucsac, tipul din urmă este cel mai eficient deoarece deține buzunare pentru diverse accesorii, este confortabilă. Geanta trebuia să fie impermeabilă și să conțină mai multe compartimente care ar elimina riscul de zgâriere a laptopului.

 

  • Cum curățim ecranul laptopului?

 

-laptopul trebuie să fie deconectat de la orice sursă de curent;

-folosiți o cârpă moale pentru a realiza mișcări circulare pe suprafața ecranului;

-nu se recomandă utilizarea hârtiei, șervețelelor care lasă scame;

-nu folosiți substanțe pe bază de alcool etilic, amoniac, acetonă, solvenți, apă de la robinet;

-dacă petele nu dispar, utilizați o substanță special dedicată curățirii ecranului.

Aveți grijă de conexiunea temporală și spațială nelimitate!

 

Tags: