5 motive pentru care merita sa iti faci o firma in Bulgaria

  • Home
  • DIVERSE
  • 5 motive pentru care merita sa iti faci o firma in Bulgaria

Inceperea unui business este un pas extrem de important. Mai mult de 50% dintre afaceri ajung sa dea faliment in primul an de la infiintare,motiv pentru care este bine sa te asiguri ca totul va merge perfect. Pe langa o idee buna de afacere, un buget decent pentru promovare, un plan de afaceri bine pus la punct si multa munca, ai nevoie si de un mediu de afaceri sanatos.

Trebuie sa recunoastem ca Romania, desi are unele dintre cele mai mici taxe din Europa, nu reprezinta un mediu business foarte stabil, fiind mereu prezenta o nesiguranta pentru oamenii de afaceri de aici. Tocmai de aceea, din ce in ce mai multi romani au ales sa isi infiinteze firmele sau sa si le mute in Bulgaria. Procesul de infiintare firma in Bulgaria este destul de simplu, costurile sunt mici iar avantajele pe termen lung sunt considerabile.

Care sunt cele mai importante 5 avantaje pe care le ai daca iti faci o firma in Bulgaria?

  • Vei plati impozite mai mici. Desi nu sunt mult ma mici decat in Romania, la cifre de afaceri mari diferentele se simt. Impozitul pe profit, TVA-ul sau impozitul pe dividende sunt mai mici sau egale cu cele din Romania.
  • Iti vei desfasura activitatea intr-un mediu de afaceri cat se poate de prietenos. Cei care au putut sa compare mediul de afaceri din Bulgaria cu cel din Romania au ajuns la concluzia ca vecinii de peste Dunare ofera relatii de business mult mai sanatoase si mai atractive.
  • Costuri mai mici. Aproape toate costurile sunt mai mici, incepand cu cele de infiintare si continuand cu cele date de taxe sau de plata fortei de munca. Lista continua cu chirii mai ieftine si servicii mult mai accesibile.
  • Birocratie scazuta. O alta comparatie arata ca relatia cu statul este mult mai rapida in cazul Bulgariei, ceea ce o face extrem de atractiva.
  • Curs valutar fix. Este, poate, cel mai atractiv lucru. Cursul valutar este intotdeauna acelasi fata de Euro, ceea ce asigura o stabilitate uriasa.

Nu toate lucrurile sunt roz in Bulgaria, insa de foarte multe ori, infiintarea unei firme aici poate sa fie mult mai rentabila decat infiintarea unei firme in Romania, asadar, daca vrei sa incepi un business este bine sa iei in considerare aceasta solutie.

Spread the love