5 criterii în funcție de care să îți alegi mașina ideală

  • Home
  • AUTO
  • 5 criterii în funcție de care să îți alegi mașina ideală

Mașina ideală reprezintă visul fiecărui șofer. Dacă ai condus toată viața o mașină de serie și dorești să faci pasul către modelul ideal, trebuie să stabilești niște standarde pe care să le îndeplinească. În primul rând, ai de ales o clasă de mașină care se potrivește nevoilor tale. Apoi te poți opri asupra modelului și dotărilor pe care ți le permiți. Ține cont de faptul că pentru fiecare mașină de serie, majoritatea producătorilor oferă un model superior, exclusivist, cu dotări unice. De aceste criterii trebuie să ții cont atunci când cauți o mașină unică, personalizată exclusiv pentru nevoile tale.

Detailingul oferă un aspect nou mașinii

Dacă ai achiziționat o mașină second hand, în afară de verificări și revizii, poți face un drum până la un centru de detaling. O sesiune de detailing cu produse premium pentru mașina ta poate fi începutul personalizării modelului. Pe lângă curățenia exemplară și retușurile necesare, într-un mediu profesional vei găsi o mulțime de sugestii pentru îmbunătățirea aspectului automobilului tău. De la ornamente interioare și exterioare până la upgrade-uri în ceea ce privește performanțele, luminile, ambientul și multe alte idei vei putea investi în noua ta mașină unică.

Interiorul arată grija proprietarului

Mașinile noi trebuie să arate impecabil atât la exterior, cât și în habitaclu. În schimb, pentru o mașină rulată, aspectul interior este ca o carte de vizită. Din felul cum arată bordul, scaunele, plafonul și mocheta îți dai seama cât de bine a fost întreținută. Din fericire, există soluții pentru a înlocui orice obiect de interior deteriorat. Spre exemplu, poți cumpăra preșuri pentru Skoda Octavia 2, personalizate special pentru acest model, de calitate superioară, cu rezistență superioară la trafic. Pentru protejarea portbagajului găsești plase și covorașe tip tăviță sau mochetă, iar pentru praguri există protecții speciale din inox, realizate exact pe dimensiunile mașinii tale, cu sisteme de prindere eficiente. De asemenea, un set de huse pentru volan, bord sau scaune, dintr-un material de înaltă calitate, oferă mașinii un grad superior de eleganță.

Sport, sedan, de familie, utilitar sau SUV

Industria auto încearcă să acopere toate nevoile din piață, astfel că fiecare categorie socială găsește un model care să-i satisfacă nevoile. În funcție de drumurile pe care mergi cel mai des, de numărul pasagerilor și al membrilor familiei tale, de destinația majorității deplasărilor și de zona în care locuiești vei putea alege o clasă anume. Teoretic, progresia firească este de la o mașină sport când ești singur sau căsătorit fără copii, la un sedan când aveți unul sau doi copii, la o mașină de familie când numărul membrilor familiei crește.

Mașina ideală este cea pe care ți-o permiți

Cheltuielile pe care le implică o mașină nu se restrâng doar la costul de achiziție. Ia în calcul atât banii pe care îi vei investi cu documentația, înscrierea, asigurările și impozitele datorate statului, cât mai ales costurile de întreținere curentă. Consumul, reviziile periodice și reparațiile sunt informații pe care trebuie să le cunoști pentru a te asigura că îți permiți o anumită mașină.

Benzină, GPL, diesel, hibrid sau electric

În funcție de buget, de numărul de kilometri pe care îl vei parcurge zilnic sau de grija pe care o arăți pentru mediul înconjurător vei putea alege motorizarea care ți se potrivește. Mașinile pe benzină sunt cele mai ieftine, urmate succesiv de diesel, hibrid, iar cele mai scumpe sunt electrice. În ceea ce privește cheltuielile de consum și întreținere, raportul este invers. Pentru mașinile pe benzină există și opțiunea instalației GPL, care are un consum mai mare, dar prețul per litru este mult mai mic.

Mașina ideală este, în primul rând, cea pe care ți-o permiți. În funcție de felul cum o vei exploata vei putea alege clasa, modelul, motorizarea și dotările unei mașini care să-ți satisfacă nevoile cotidiene.

Spread the love